Vali Ali Fidan, Konuralp Mahallesi'ndeki Antik Tiyatro'daki kazı çalışmaları ve  “Konuralp Turizm Girişimciliği Kapasitesinin Artırılması” projesi kapsamında Konuralp’te tescilli bir evin restorasyon çalışmalarını dolaşarak son durumu hakkında bilgi aldı.


Fidan'a, Konuralp Müze Müdürü Celal Özdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, TOBB Düzce İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yasemin Karslıoğlu ve üyeleri eşlik etti.  Konuralp'in bir zenginlik olduğunu belirten Vali Fidan, Kazı çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini savundu. 

Fidan, "Konuralp Düzce'nin Markası, eski yerleşim yeri. Batı Karadeniz'in tek antik tiyatrosuna sahip. Kazı çalışmaları devam ediyor. Tabi onları hızlandırmamız lazım. bazı parsellerde kamulaştırma sorunları var. Onları çözerek Düzcelilerin kullanacağı bir alan haline getirmek lazım. gerçekten bir zenginlik. Eski evler konalar var. şuanda birinde restorasyon var. Burada örnek çalışma yapılıyor. ama 41 tescilli ev var. bunları bir Safranbolu, Beypazarı, Amasya gibi Valiliğin, belediyenin Ticaret Odasının önceliğinde bir teşvikle restorasyonlarını tamamlanmalıyız. evler ortaya çıkmalı, turizm başlamalı turizm getirisi başladığında vatandaşlar da bunlara sahip çıksın."dedi.

Restorasyonu yapılan evler ve su kemerleri ile ilgili de konuşan Vali Fidan,  Konuralp'in bir bütün olarak ele alınması gerektiğini savundu.

Fidan, "41 tescilli ev var. ama mülkiyetler devam ediyor.restore edindiğinde lokanta, kafe türü yada konaklama gibi değerlendirilebilir. bunlar gelir getirici konaklar olarak kullanması iyi olur diye düşüyorum.su kemerleri de bir zenginlik. burayı bir bütüncül bakış lazım var. Tek tek kazı, konak köprü değil de bütüncül bakmak lazım. Konuralp'in tamamını değerlendirmek lazım."diye konuştu. 

Haber:S.KAŞKIR