2014 yerel seçimlerinde Yığılca halkından aldığı destekle görevine başlayan Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, geride bırakılan 1,5 yıllık süreçte ilçeye kazandırdıklarını kamuoyuyla paylaştı. 2014 Nisan ayından itibaren proje bazlı uygulamalarla harekete geçen Yiğit, halkın beklentilerine kısa sürede yanıt verebilmek için dört koldan çalışmalara başladı. Yiğit görev süresince yaptığı çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Göreve gelmeden adaylığım sürecinde beş yıl içinde uygulayacağımız modern projelerle ilçenin görünümünün tamamının değişeceğinin müjdesini vermiştim. İki yıla yakın görev süremde İlçe merkezindeki bütün dere yataklarını ıslah ettik. Üzerindeki dört adet köprüyü söktük ve yeniden yaptık. Dere boylarına modern Selçuklu mimarisine uygun ferforje korkuluklar yaptık. İlçemizin dört bir yanına güzelliğimize güzellik katan şelaleler yaptık. Birçok alana halkımızın dinlenebileceği parklar oluşturduk. Çocuklarımızın daha temiz ortamlarda eğlenebilmeleri için yeni oyun alanlarını çocuklarımızın hizmetine sunduk. Şehir içinde on bin tondan fazla sıcak asfalt döşemesi yaptık. On kilometreden fazla ham yol açtık ve alt yapısını da döşedik. Birçok mahallemizde taş duvar çalışması yaptık ve mahallelerimize modern görüntü sağladık. Belediyemize 10’dan fazla yeni iş makinesi ve araç kazandırdık. Her yıl dört bin kişilik toplu iftarlar düzenledik her mahallemizde ilahi konserleri düzenledik. İki milyon lira değerinde 2 km’lik Yedigöller Caddesini hizmete açtık. Yığılca-Düzce, Yığılca-Alaplı yollarının yapımını sıkı takibe aldık her iki yolumuzunda kaynak sıkıntısı olmadan yapımları devam ediyor.  18 milyon liralık kanalizasyon, içme suyu, depo yenilemeleri ve ana irsale hattı çalışmalarımız kaynak sıkıntısı olmadan devam ediyor.  Orhangazi Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Mareşal Fevzi Çakmak Mahallelerimizin enerji hatlarının yenilenmesi ve yer altına alınması çalışmalarımız devam ediyor. İlçe merkezimizin trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde trafik lambaları koyma çalışmalarımız başladı. Jandarma karakolu yanına  200 metrelik korkuluk yapıldı. Eğitim ile alakalı Olarak İlçeye yeni bir Anadolu İmam Hatip Lisesi  açtık. 2016 yılına yetişmek üzere yeni bina yapımının kaynağı sağlandı. İlçeye modern bir hastane kazandırdık. Devlet Hastanemize modern bir laboratuvar kurulması çalışmalarımız devam ediyor.
Belediye bünyesinde her yaşa hitap eden güreş takımımızı kurduk. İlçemize baştanbaşa dekoratif aydınlatma sistemi kurduk. Belediyemize bir adet ambulans, 1 adet vidanjör, 1 adet süpürme aracını hibe yoluyla kazandırdık. İlçe genelinde 5000 fidan projesi çalışmaları bu yılda devam edecek. Belediye Ar-ge ve proje geliştirme çalışmalarımız devam edecek” diyerek sözlerini tamamladı.

Haber:Y.SEVER