Fiyatları cep yakınca Camikebir konutları, Düzce Belediyesi'nin elinde kaldı. Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında belediye ve TOKİ işbirliği ile Camikebir Mahallesi'nde yapılan dairelere aylardır alıcı çıkmıyor.

317 bin TL'den başlıyor, 460 bin TL'ye kadar çıkıyor
Fiyatlarını TOKİ'nin belirlediği belediyeye ait 47 daire, 317 bin TL'den başlayan ve yaklaşık 460 bin TL'ye kadar çıkan rakamlarla satışa çıkarıldı. 28 Nisan 2016 tarihinde yapılan ilk ihaleden bu yana tek daire bile satamayan Düzce Belediyesi'nin alternatif çözümler üzerinde durabileceği gündeme geldi. 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde farklı ölçülere sahip 47 daireye fiyatların yüksekliğine bağlı olarak alıcı çıkmaması nedeniyle belediyenin borcunu kapatma yoluna gidebileceği konuşuluyor.

1 tane bile satamayınca...  
Düzce Eski Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın Metek TOKİ konutlarındaki belediyeye ait olan dairelerden bazılarını piyasaya olan borca karşılık verdiği bilinirken, aynı yolun Camikebir'de de izleneceğine kesin gözüyle bakılıyor. Düzce Belediyesi, devlete olan yüklü borcunun yanı sıra piyasaya da borçlu olmasına bağlı olarak satamadığı daireleri vererek borç yükünü hafifletme yoluna gidebilir. Açıklanan fiyatlardan alıcı çıkması halinde kasasına önemli bir para girişi sağlayacak olan belediyenin neredeyse 1 yıldır tek daireyi bile satamaması artık ihaleden de vazgeçmesine neden oldu. Daha önce ihalelere ilişkin duyuru yapan Düzce Belediyesi, uzun süredir herhangi bir bilgilendirme yapmazken, şimdi Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in daireler ile ilgili vereceği karar bekleniyor.

'Şehrin göbeğinde konut yığını'
Öte yandan Düzce'de 2007 yılında başlayan Kentsel Dönüşüm süreci, bir çok kez tıkanma ile karşı karşıya kalmış ve vakit kaybına yol açan aksaklıkların ardından 2015 yılına gelindiğinde konutlar satışa hazır hale gelmişti. Dönüşümün ilk adresi olması nedeniyle büyük umutlarla yapılan TOKİ konutlarının bugün gelinen noktada beklentiye cevap verememesi, 'modern şehirleşme' olarak lanse edilen projeye 'Şehrin göbeğinde konut yığını' eleştirileri yapılmasına yol açtı. Projenin gündeme geldiği ilk günden bu yana bazı kesimlerin "Konut değil yeşil alan olmalı" ısrarlarına karşılık Düzce Belediyesi'nin konutta karar kılmasının yanlış bir adım olduğu hala tartışma konusu olmaya devam ediyor.