Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl ekim ayının ilk haftasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Düzce’de değişik etkinlik ve faaliyetler düzenleniyor. Hafta münasebetiyle bugün Müftülük Konferans salonunda 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Okuyan konferans verdi.

Konferansa Vali Adnan Yılmaz başta olmak üzere din görevlileri ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konferans öncesi konuşma yapan Vali Adnan Yılmaz, camiler ve din görevlilerinin toplumdaki önemine vurgu yaptı.

Sizler Bizim Gönül Doktorlarımızsınız

“Camiler Allah’ın evi ve her şehrin, her ilçenin her mahallenin merkezi.” Diyen Yılmaz, “Olmazsa olmazlardan biri camilerimiz, cemaatsiz de cami olmaz, imamsız müezzinsiz de olmaz. Sizler bizim aile hekimleri gibi gönül doktorlarımızsınız. Size muhtacız, size ihtiyacımız var. Eğer her birimiz cennete talipsek, bunu birlikte başarmalıyız ama rehber kılavuz önder sizlersiniz. Nasıl okullar, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz rehberimiz için ikinci evimiz ise camilerimiz de bizim ikinci evimizdir. Aynı özeni camilere ve sizlere göstermek mecburiyetindeyiz. Bizim çocuklarımız yarınlarımız için siz bize doğru yolu göstereceksiniz.” Şeklinde konuştu.

Geldiğinize Değecek

İl Müftüsü Selami Emen ise konferansa katılan herkese teşekkür etti.

Emen, “Bizler her zaman cami kürsüsünde minberinde her yerde vaaz ediyoruz, konuşuyor, anlatıyoruz. Zaman zaman bizlerinde irşada ikaza ihtiyacı vardır. Bu açıdan böyle bir merasim düzenledik. Burada hocamız bize özel konferans verecek. Bizi kırmayıp buraya gelen hocamıza teşekkür ediyorum. Emin olun buraya geldiğinize değecek ve çok güzel bir konferans olacak.” Dedi.

Konuşmaların ardından hafta dolayısıyla Düzce genelinde din görevlileri arasında "Hafızlık, Kur'an-ı Kerim' ve Ezanı Güzel Okuma, Hutbe ve Şiir Yazma" yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi.

Programda ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hafızlık Yarışmasında Türkiye birincisi olan Düzce Hafız Hasan Kur’an kursu öğrencisi Enes Akıncı’ya Vali Adnan Yılmaz laptop hediye ederken, bir hayırsever işadamı da