1 ve 7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Diyanet Birlik Sen İl Başkanı Ahmet Mutioğlu yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bizleri yaratan ve yaşatan verdiği rızklarla donatan Yüce Rabbimize hamd-ü senalar olsun. Peygamber Efendimiz (sav) aracılığıyla kullarının uyması gereken emir ve buyruklarını içeren Yüce İslam dinini anlatma, Yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim-i öğretme ve toplumu İslam dininin inanç, ibadet ve ahlak konularında aydınlatma vazifesini en güzel şekilde yerine getiren, gözden ırak samimi hizmeti ile millet ve devlet arasında gönül köprüsü kuran, insanlarımıza doğumundan ölümüne kadar şikâyet etmeden hizmet veren, görev yerlerinde yaşayan insanların her derdiyle kendi derdiymiş gibi ilgilenen, toplumun ihtiyaçlarının karşılanmasında önderliği ile sosyal hayata katkı sağlayan, mesai mefhumu gözetmeden 7/24 saat görev yapan Din Görevlilerimiz, Diyanet Çalışanları; ‘’ Camiler ve Din Görevlileri Haftamız’’ kutlu olsun.

Camilerde hizmet veren ve camilere anlam kazandıran din görevlileridir.

Unutulmamalıdır ki; camiler din görevlisiyle hayat bulur. Din görevlisi ile cemaat bulur. Camilerin ziyneti ve süsü, çinileri, avizeleri, halıları, mermerleri değil, insanları hak hakikat yoluna davet eden din gönüllüleri ve din görevlileridir.

Din Görevlilerimizin misyonu, toplumun birliği ve beraberliği için çaba göstermek, irşat dilini kullanarak bütünleştirici olan bu hizmeti her türlü olumsuzluğa rağmen seve seve yerine getirmektedir.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasında din görevlilerinin çalışma şartları ortaya konmalı, değerlendirilmeli, tartışılmalı ve sorunlarına çözüm aranmalıdır. Din görevlisinin daha verimli, daha huzurlu bir görev yapması için Diyanet İşleri Başkanlığımız uygulamada sıkıntı çıkaran yönetmeliklerde Diyanet çalışanlarını rahatlatıcı bir düzenlemeye gitmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı idarecileri özellikle müftülerimiz ve müftülüklerdeki idareci pozisyonunda bulunan amirlerimiz, caminin içinde avizeye, çiniye verdiği önemi değeri din görevlisine de vermelidir.

Başkanlığımız, din görevlisinin moral ve motivasyonunu artırmaya, psikolojisini bozan etkenlerin ortadan kaldırılmasına yönelik zaman kaybetmeden ciddi adımlar atmalıdır.

Din görevlisine yapılan idari, siyasi ve sendikal baskılar son bulmalı, görevlilerimizin her türlü iradesine saygı gösterilmesi bu haftada mutlaka gündeme getirilmelidir.

Camiler para toplama merkezi olmaktan, din görevlileri de para toplama memuru olmaktan kurtarılmalıdır.

Din görevlileri özellikle Kur’an Kursu Öğreticileri, kurs hizmetleri için gerekli olan konularda muhtarlar ve cami dernek başkanlarına mecbur bırakılmamalı, öğreticilerimize yöneticilerimiz sahip çıkmalı ve korumalıdır. En ücra köylerde görev yapan din görevlisinin lojman problemi mutlaka çözülmelidir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde 4/B Sözleşmeli olarak istihdam edilen binlerce sözleşmeli personelin mağduriyeti giderilmeli ve sözleşmeli personel kadroya geçirilmelidir.

Geçici görev yapan Kur’an Kursu Öğreticilerinin sürekli ertelenen özlük ve mali hakları bir an önce düzeltilmelidir.

Bunun için, Diyanet İşleri Başkanlığımızın her kademesinde görev yapan aziz vatanımızın en ücra köşelerinde kar kış demeden, köy şehir demeden milletimize en zor şartlarda fedakarca din hizmeti sunan, milletimizin göz bebeği İmam Hatiplere, Müezzin Kayyımlara, Kur’an Kursu Öğreticilerine hatta verdiği emeğin karşılığını maddi ve manevi alamayan hakları gasp edilen emeklerine ve hizmetlerine saygı gösterilmeyen Geçici Kuran Kursu Öğreticilerine, Vekil İmam Hatiplere velhâsıl her kademesinde hizmet veren Diyanet çalışanlarının verdiği emeğe saygı gösterilmesi ve maddi - manevi haklarının, ilgi ve itibarların verilmesi bir zarurettir.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının, Diyanet çalışanlarının, emeklerinin, hizmetlerinin, başarılarının, çektikleri sıkıntıların çokça konuşulduğu ve çözüm odaklı önerilerin ve tekliflerin bulunduğu bir hafta olması dileğimle, Diyanet camiasına selam ve saygılar sunuyorum.”

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI ANDROİD İÇİN: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tebilisim.android.oncuhaber

ÖNCÜ HABER UYGULAMASI İOS (İPHONE) İÇİN: https://apps.apple.com/tr/app/%C3%B6nc%C3%BC-haber/id1080207561?l=tr