Çamköy Mahallesindeki 240 adet konut  ve Çavuşlar Mahallesindeki 448 konut inşaatı ile ilgili olarak TOKİ Kontrol Amiri Erdal Irgat açıklamalarda bulundu. 
AK Parti Hükümetinin Romen açılımı çerçevesinde 2011 yılında Çamköy mahallesinde yapımına başlanan 240 adet konut inşaatında sona gelindi. Müteahhit firma işin bitim tarihi olan 9 Ağustos’a kadar içerisinde birer adet sosyal tesis, cami ve büfe bulunan toplu konutları yetiştirebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Binalardaki çalışmaların tamamlandığı çevre düzenlemelerin ise devam ettiği konutlarla ilgili bilgiler veren TOKİ Kontrol Amiri Erdal Irgat, Çamköy Mahallesindeki  konutların bir buçuk ay içerisinde teslim edileceğini söyledi.
Beklenen Tarihte Teslim Edilecek
Irgat, “Konutlarımız beklenen tarihte teslim edilecek. Geriye sadece çevre düzenlememiz kaldı 1,buçuk ay içerisinde bitecek. Konutlarımız 2+1 için de her türlü donanımız var. Ortak alnımızda da sosyal tesislerimiz, camimiz ve oyun bahçelerimiz var. TOKİ’nin bütün projelerde uyguladığı her şey buradaki konutlarımızda da mevcut.”dedi.
TOKİ Karar Verecek
Çamköy TOKİ konutlarının hak sahipleri ile ilgili netleşen bir durum olmadığını belirten Irgat, “ Konutlarımız İlk başta Romen vatandaşlarımız için başladı. Şuanda bu konuda herhangi bir bilgimiz yok. TOKİ karar verecek. ”diye konuştu.
Çavuşlar Yılsonuna
Müteahhit engeline takılan ve bir türlü tamamlanamayan Çavuşlar Mahallesindeki 448 konut inşaatının ise yeniden ihale edileceğini söyleyen Irgat, konutları yıl sonunda kadar bitirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Irgat, “Çavuşlar’daki konutlar da bir fesih işlemi oldu. O da en kısa zamanda ihaleye çıkıyor. Yeni bir vizyonla yeni şartlar altında en kısa zamanda bitecek. Yılsonunda doğru en kötü ihmalle bitiş olacak. Bu da fazla bir gecikme sayılmaz. Çünkü bekleyen inşaat fes edildi. Şuanda kronik olan sorun çözüldü ve yeniden ihale çıkıyor. Yapılmayan 2 blok kaldı. Bu konutlarımız en kısa zamanda tamamlanarak hak sahiplerine verilecek.”dedi.

Haber; S. KAŞKIR