Düzce Merkeze bağlı Beyciler Mahallesi’nde bir evde kiracı olarak yaşayan Can ailesi yaşadığı maddi zorluğu Öncü Haber ekibine anlattı. Aslen Gümüşovalı olduğunu ve Hendek’ten Düzce’ye 2 ay önce geldiğini belirten Cemil Can, aylardır iş bulamadığını belirtti. İnşaat işçisi olduğunu söyleyen Cemil Can, iş için başvurduğu firmalardan “Suriyelileri 50 TL verirken sana niye 100 TL verelim” cevabını aldığını söyledi.

Kendisi ve ailesi için yetkililerden uzanacak yardım elini bekleyen Can, “Allah’tan başka kimsemiz yok. Sadece iş istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

“İş imkanı istiyorum başka bir şey istemiyorum”

İş imkanından başka bir şey istemediğini belirten Cemil Can şunları belirtti: “Düzce’de iş için çalınmadık kapı bırakmadığını belirten Cemil Can şöyle konuştu: “Evin halini gördünüz.  Durumum bu şekilde başka bir şey diyecek halim yok. Nereye gittiysem yok. Belediye gittim yok, İŞKUR’a gittim yok. Bütün işyerlerine gittim  hiç kimseden fayda görmedim. Yani bilmiyorum babam öleli aşığı yukarı 15 gün oldu. Eşimin akrabası yok. Anne  ve baba yok bende zaten. Evlatlıktan silindikten sonra annem reddetti istemedi beni annemde sildi.  Beni köyde istemedi annem. Ben aslen Gümüşovalıyım.  Hendek Esentepe köyünde doğma büyümeyim.  Annem evlatlıktan beni sildikten sonra durumu mu görüyorsun. Evliyim bir kızım var eşim ben 3’üz işte bu halde devam ediyoruz. Evimiz kira. Ev sahibi kapıya gelirse ne olacak bilmiyorum. Yetkililerden tek isteğim yardım. Yani iş imkanı istiyorum başka bir şey istemiyorum. 48 yaşındayım inşaatçıyım.”

“Ben Suriyelileri 50 TL verirken sana niye 100 TL verelim diyorlar”

“Suriyelilere 50 TL verirken sana niye 100 TL verelim” diyerek işe alınmadığını belirten Cemil Can şöyle konuştu: “Bir iş yerine gittim çalışıyordum izin alman gerekti cenazem dolayısıyla cenazemden dolayı izin aldıktan sonra iş yerinden çıkartıldım. O işyerinin adını vermek istemiyorum oda Düzce’de büyük firmalardan biri çalışmak için gittiğim yerlere “Ben Suriyelileri 50 TL verirken sana niye 100 TL verelim” diyor. Herkes bunu yapıyor.”

“Allah’tan başka kimsemiz yok”

Allah’tan başka kimselerinin olmadığını belirten Gülsüm Can şunları söyledi: “Kiramız geldi kirayı veremiyoruz. 10 yaşında kızım var okutuyorum harçlık veremiyorum. Tek istediğim şey iş. Eşime iş bana iş. Temizlik yapıyorum belediyelerde çalıştım maddi manevi bir şey istemiyorum. Sadece yetkililerden iş versinler çocuğumu okutayım. Kiramı ödeyim kiramı veremesem ev sahibi çıkaracak.” Nereye gideceğim kimsemiz yok. Allah’tan başka kimsemiz yok sadece iş istiyoruz başka bir şey istemiyoruz.