Canlarını hiçe sayarak vatan topraklarını düşmana mezar eden 250 bin Çanakkale şehidini anmak için Gençlik Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Bülent Kılınç, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Turhan Yazıcı, Belediye Başkanı İsmail Bayram, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit başta olmak üzere protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler, vatandaşlar ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Vali Bülent Kılınç törende yaptığı konuşmada Yemen Türküsü'nün doğru yanını ve kendisinin Yemene yaptığı ziyaretlerdeki hatıralarını aktardı. Orada yüzlerce kilomtrelik dağılık bir bölge var. Huş bölgesi ve o topraklarda yatanların büyük çoğunluğu açlık ve hastalıktan hayatlarını kaybetmişler dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ise yaptığı konuşmada yedi düvele kazması küreğiyle iman dolu yüreğiyle düşmana dur demişlerin ülkesidir burası diyerek “Seyit Onbaşı'nın yaptığı son hamle bu savaşın dönem noktasıdır” ifadelerini kullandı.
Günün anlam ve önemini belirten Yüzbaşı Ali Naci Binici, Vatan, İstiklal ve barış uğruna can veren aziz şehitlerimizin ana babalarının gurur günüdür bu gün dedi.
Konuşmaların ardından okul korosu “Yemen Türküsü ve Çanakkale İçinde Vurdular Beni” eserlerini seslendirdiler.
Çanakkale şiirleriyle devam eden program, Gençlik Merkezi ekipleri tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” tiyatro oyunu ile son buldu.