Konuralp’in Düzce’ye bağlanması sürecinde son aşamaya yaklaşılması ile birlikte kamuoyunun dikkati genişlemenin diğer adresi olarak gösterilen Beyköy’e çevrildi. Konuralp için sürecin tamamlanmasının ardından Beyköy’ün Düzce’ye bağlanması için çalışmaların fazla gecikmeyeceği düşünülüyor.

Beyköy’ün Düzce’ye bağlanma süreci en başta Konuralp ile birlikte düşünülmüş, Belediye Meclisine sunulan teklifte Beyköy’ün dışarıda bırakılması en başta Belediye Meclisi üyeleri tarafından eleştirilmişti.  Bu eleştirilerin ana eksenini ise Konuralp belediyesi’nin Düzce’de Ak Partili olmayan tek belediye olması nedeniyle siyasi mülahazalara konu olması oluşturdu.Düzce Valisi Ercan Topaca’da Konuralp’in Düzce’ye bağlanması konusunda Düzce Belediye Meclisi’nin aldığı kararı değerlendirirken kararın doğru olduğunu ancak Beyköy’ün dışarıda tutulması nedeniyle eksik olduğunu söyleyerek eleştirmişti. Belediye Başkanı Mehmet Keleş de zaman zaman sırası geldiğinde Beyköy’ün de Düzce’ye bağlanmasının kaçınılmaz olduğunu defalarca ifade etmişti.

Konuralp’in Düzce’ye bağlanma süreci kısa sürede gerçekleşirse, bunun belediyenin genişleme süreçlerini tamamlaması için emsal teşkil edeceği ve Beyköy için girişimlerin hız kazanacağı değerlendirmeleri yapılıyor.