Esnafın okul masrafları ve artan harcamalardan yaşadığı sıkıntıları dile getirmesinin yanında "kışa yönelik yakıt desteği talebi"nde bulunması esnaf odaları başkanını canlı yayında ağlattı.

İKİNCİ DALGA EKONOMİ
Esnafın ekonomik anlamda yaşadığı sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulduğu MANŞET Programı'nda Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, 15 Temmuz Darbe grişiminden sonra yaşanan gelişmeleri değerlendirerek, ikinci dalganın "ekonomik" olduğunu dile getirdi.

KAYYUMLAR ATANMALI
Bir an evvel kayyumların atanmasını ve işyerlerinin çalışır hale gelmesi gerektiğini dile getiren DESOB Başkanı Kayıkçı :"Devlet el koysun devlet çalıştırsın ayrı dava ama mutlaka çözülmeli.Bizim bir doğramacımızın 300 bin alacağı var böyle bir yere iş yapmış adamdan direk alacağı var.O firmanın sahibi cezaevindeymiş vesaire...Bu mülk devletin mi devlet o zaman bununla ilgilensin.Devlet alacağını alıpda borcunu ödemem diyemez" dedi ve yaşanan sıkıntıları dile getirdi:

EV YANDIKTAN SONRA ...
Kayyum atanmamasından kaynaklanan problemlerin esnafı büyük sıkıntı içinde bıraktığını kaydeden Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkaın Kayıkçı :"Bu millet batar bununla alakalı çok büyük sıkıntı var.Borçlandı aldığı çek elinde patladı adam cezaevinde küçük esnaf çok zorlandı bu konuda.Ayın 15’inden sonra Allah fırsat vermedi bu FETÖ’culara ama gittikçe bu tabanda ses getirmeye başladı.Sıkıntılar var.Kayyum mutlaka hızlandırılmalı bu mağdurların mağduriyetleri mutlaka giderilmeli.Adamlar batıyor.Ev yandıkdan sonra ne kıymeti var itfaiyenin..." dedi.

"AĞIR GELDİ" DEDİ AĞLADI...!
Erol Tayhan'ın :"Bir izleyicinin: Yeni mal alımında ciddi zorlanıyoruz. Her ödememizi vergiye SGK'ya yapıyoruz. Ne yiyeceğiz ne içeceğiz.Kışta kapıda.Yakıt masrafı ve okul masraflarını nasıl aşacağız. Kışa yönelik esnafa 'yakıt desteği' gibi kolaylıklar düşünülemez mi?" şeklindeki sorusunu sorması üzerine Başkan Kayıkçı aniden büyük şok geçirdi. "Bu sözü milletvekillerimiz ve bizi yönetenler duysun.Bir esnaf yakıt parası isteyebiliyorsa işte bu durumu bunlarda duysunlar bu işleri hızlandırsınlar.Bu yansımalardandır bizim esnafımız sadaka dilenmez.Bizim esnafımız şerefiyle çalışır.Çok şey duydum da bu yakıt parası bana ağır geldi" dedi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kayıkçı bu sorunun ardından canlı yayın esnasında büyük hüzne büründü. Bir an konuşmakta zorlanan Başkan Kayıkçı; "Çok şey duydum da bu yakıt parası bana çok ağır geldi" dedi ve bunun ardından gözyaşlarına hakim olamadı.

MERKEZ PAZARYERİ OLSUN..
Tek pazaryerinin Cumhuriyet mahallesine yapıldığını ve inşaatın da bitmek üzere olduğunu kaydeden başkan Kayıkçı :"Başkan Düzce’nin dört bir tarafına pazaryeri yapacağını beyan ediyor.Mevcuttaki pazaryerinin kalmasını isteyen biziz özellikle.Çünkü merkez pazaryeri olsun istiyoruz.Diğerleri yapıldıkça merkez pazaryerine gerek kalmayacak gibi düşünülüyor ama Türkiye’nin hiçbir yerinde böyle bir şey yok.Nüfusu merkez taşır.Onun için merkez pazaryeri kalsın istedik." dedi.
Kiralanacak pazaryeri için de ön sözleşme yapıldığının söylendiğini kaydeden Başkan Kayıkçı :"Altta market kalacak.Altta market kaldığı zaman biz marketten yukarıya müşteri mi çekeceğiz. O işler daha oturmuş değil ama bir çözüm aranıldığı belli" diyerek yeni pazaryeri konusunun henüz netlik kazanmadığını dile getirdi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ve SANAYİ ÇARŞISI...
Kentsel Dönüşüm alanı olarak düşünülen eski sanayi çarşısında esnafın yaşadığı dert ve sıkıntının takipçisi olduklarını da belirten DESOB Başkanı Kayıkçı, bu alanda işyerleri olan veya kiracı konumunda olanların zarar görmemesi için Bakan Özlü'yle görüşmelerin sürdüğünü olumlu sonuçlar için çaba sarfettiklerini dile getirdi.
Mustafa Kayıkçı:"Mülk sahipleri en az 2 katı para kazanacak.Kimse malını mülkünü satmasın biraz daha beklesin burası şehrin göbeğinde malını kurnazlara kaptırmasın.Arabasını satsın ahırını da varsa ineğini satsın kimse dükkanını satmasın sanayi çarşısı şuan altın gibi yerdir.En az iki kat para kazanacaklardır." dedi.