66 yaşındaki Arif Erdem'in yokluk içinde verdiği hayatta kalma mücadelesini öğrenen Düzce Arama Kurtarma Ekibi soluğu Gölyaka'nın Sarıdere Köyü'nde aldı. Karşılaştıkları içler acısı manzara ile üzüntüleri katlanan DAKE üyeleri, önce badana yaptılar ardından da evi temizleyerek yaşanacak bir yer haline getirdiler.

Gölyaka ilçemizde  yalnız yaşayan 66 yaşındaki Arif Erdem'e Düzce Arama Kurtarma Ekibi(DAKE) nin yardım eli uzandı. Gölyaka'nın Sarıdere köyünde tek katlı bir göz evde yaşam mücadelesi veren Erdem'in imdadına DAKE yetişti. İlk olarak bir önceki dönemin muhtarı tarafından durumu fark edilen ve yetkililere bildirilen Erdem, bu başvuru sonrası yaşlılık maaşı almaya başladı. 5-6 sene önce kendi adına görünen şirket üzerinden dolandırılan ve bu yüzden elindeki avucundaki her şeyi kaybederek zor duruma düşen Erdem, muhtarın yardım başvurusuna kadar çevredeki komşuların desteğiyle hayatta kalma mücadelesi verdi. Yıllardır yalnız yaşayan ve geliri olmayan Erdem, muhtarın ilgili birimleri haberdar etmesi sonrası yardım almaya başladı. Yaşlılık maaşı bağlanan Erdem, maaşını amcasının oğlununu çektiğini ve hastane v.s. Masrafları için kullandığını ifade etti.

Yiyecekten yakacak oduna kadar tüm ihtiyaçlarının komşular tarafından karşılandığı Erdem, bu sabah deyim yerindeyse yeni bir güne uyandı. Hiç evlenmemiş olan ve arada sırada kendisini ziyarete gelen kız kardeşi dışında yakını olmayan Erdem'in Düzce Arama Kurtarma Ekibini gördüğünde yaşadığı mutluluk görülmeye değerdi. Önce evdeki gereksiz eşyaları atıp, badana yapan DAKE üyeleri, ardından evi temizleyerek yeni eşyalarla donattılar. Yeni haliyle temiz ve sıcak bir yuvaya dönüşen evi görünce büyük mutluluk yaşayan Erdem, ' Emeği geçen herkesten Allah razı olsun' dedi.

Yapılan yarım çalışması hakkında mikrofonlarımıza konuşan Düzce Sevdalıları Yardımlaşma Platformu Başkanı ve DAKE gönüllüsü Reşit Kurt, sosyal medya sayesinde Erdem'in durumundan haberdar olduklarını belirterek, 1 hafta önce ihtiyaç tespiti için inceleme ziyaretine geldiklerini söyledi.