Yangın hayatlarını kararttı

Gürcüasar Köyü’nde ikamet eden Keçeci ailesi, çok zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan ailenin hayatı, geçen kış evlerinde çıkan yangınla daha da zorlaştı. Evlerine büyük zarar veren yangından sonra durumları olmadığı için hasarlı evde oturmaya devam eden 5 çocuklu Mevlüt-Taliha Keçeci çifti, yaklaşan kış günleriyle bir kez daha baş edemeyeceklerinden dert yandı.


Evin hali içler acısı...

Yaşadıkları evde karşılaşılan manzara ise yürekleri burktu. Ne pencerelerinde camı ne üzerinde yemek pişirebilecekleri bir ocağı ne de koltukları olan aile sadece bir yatağın üzerinde oturmak zorunda... Yangının verdiği zararın en açık görüldüğü bölüm ise mutfak... Her tarafı isle kaplanmış olan mutfaktaki tezgahın ayakta zor durduğu görülürken, anne Taliha Keçeci eğer yakacak odun varsa sobada ekmeğini pişirebiliyor. En acı olansa kış geldiğinde yakacakları bir torba kömürleri yok…

Camlarımı onarsınlar bir de yakacak kömür versinler”

Evinin camları dahi olmayan aile, kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşünüyor. Anne Taliha Keçeci yaşadıkları mağduriyeti kelimelere şöyle döktü: “Bana kışın yakacak kömür versinler bir de evimin camlarını onarsınlar başka bir şey istemiyorum.” Sağlık sorunları yüzünden düzenli bir işte çalışamayan ve bu yüzden yeşil kartı olan Baba Mevlüt Keçeci ise “Ben kemik hastasıyım, eşimde bronşit var. Hastaneye giderken otobüse vereceğimiz parayı eve ekmek almak için harcıyoruz. Bu yüzden doktora da gitmiyoruz.” dedi.


Sağlıksız ev çocukları da tehdit ediyor
Evdeki kötü yaşam koşulları en çok çocukları etkiliyor. Evli olan kızlarının imkanı olmadığı için destek olamadığı Keçeci ailesinin okula giden 2 çocukları var. Ancak okulların açılmasına sayılı günler kala okul masraflarını değil karşılamak bir kalem alacak durumları yok. Anne Keçeci, “Çocuklarımı okula gönderecek gücümüz yok. Okuldan kitap veriyorlar sadece. Onu da vermezlerse böylece okula gider gelirler. Elimden bir şey gelmiyor. Yetkililerden yardım istiyorum. Sesimizi duysunlar.” diyerek hayırsever vatandaşların kendilerine yardım elini uzatmasını istedi.

Bu haliyle aile bireylerinin sağlığını tehdit eden evin, bir an önce onarıma ve kışa hazır olmaya ihtiyacı var.   




Ö. YILMAZ