Akçakoca'da yaşayan Ses ailesi kızlarının ameliyatı için yardım bekliyor. İki yıl önce bir rahatsızlık nedeniyle gittiği hastanede beyin sapında damar yumağı tespit edilen ve geçirdiği riskli bir ameliyat sonrasında sağlığına tamamen kavuşamayan 17 yaşındaki Gamze Ses'in babası Erol Ses, devletin ve yardımsever vatandaşların kendilerine el uzatması için çağrıda bulundu.

Kızının sağlığına kavuşması için olması gereken ikinci ameliyatın yüksek maliyetini karşılayacak durumlarının olmadığını söyleyen Erol-Nevriye Ses çifti, evlatlarının felç kalma tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Hastalığının teşhisi, tedavisi ve gerekli görülen ameliyatı için elde avuçta ne varsa harcadığını,
ancak kesin bir sonuca ulaşılamadığını belirten baba Ses kızının ellerinde bir felç başlangıcı görüldüğünü vurguladı. Hastane hastane tedavi için koşturduğunu ancak çözümün ikinci bir ameliyat olduğuna dikkat çeken baba Erol Ses, şöyle konuştu:


"Aniden felç kalma riski var"

“Gitmediğimiz üniversite ve devlet hastanesi kalmadı. Özel hastanelere de gittik. Beyin sapında bir damar yumağı oluştuğu teşhisi ile ameliyat edildi. Ancak geçen günler içinde sağ el ve ayağında başlayan uyuşmalar ve hissetmeme durumu nedeniyle yeniden tedavi arayışına girdik. Son olarak görüştüğümüz bir doktorumuz bize mutlaka ikinci bir ameliyatın şart olduğunu yoksa bir gün aniden felç olabileceğini hatta ölümle sonuçlanabileceğini söyledi. Devlet hastaneleri maalesef ameliyatı yapamıyor yada yapmıyor. Araştırdık ve İstanbul da yapabilecek bir hastane ve doktor bulduk. Ancak ameliyat içi istenen 155 bin TL yi elimde var olanları satsam dahi üçte birini karşılamaz. Devletimden ve dostlarımdan yardım talep ediyorum.”


"Elde avuçta ne varsa harcadık"

Beş yıldır kanser tedavisi gören genç kızın annesi Nevriye Ses ise şu ifadeleri kullandı:
“Kızımızın sağlığına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. İki yıldır hem benim hem de kızımın tedavisi için elde avuçta ne varsa harcadık. Ben Allah'ıma şükür ediyorum ki, iyi oldum ama kızımın hayati tehlikesi var. Ameliyatı için gerekli paramız yok. Devletimiz ve yardımsever dostlarımızdan bize yardımcı olmalarını bekliyoruz.”

HABER: C. Üstüner


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ