Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in Avni Akyol ve Konak Parkları’na ilişkin yaptığı açıklamaları Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, gerçekleri kelime oyunu ile çarpıtma şeklinde yorumladı.“Başkan doğru söylemiyor” diyen Sönmez,Bir yeri bedel karşılığı devretmek satmak değil midir?” sorusunu yöneltti. Anıtpark’ta parti üyeleri ile basın açıklaması yapan Sönmez, kaygılarını dile getirdi.

Sönmez, “İnönü parkının tapusu hazinenin diyor. Fakat İnönü Parkı ticari alan olarak değil park olarak kayıtlı. Ticari alan demek, inşaata ve imara açılması demektir.Hazine kendisine ait ticari alanı istediği zaman istediği gibi satar. Özellikle son üç aydır milli emlak, Düzce ve civarında birçok taşınmazını sattığını biliyoruz. Ekonomik krizle birlikte hazine zaten para arayışında. Hazine ilk etapta buraları  paraya çevirecektir. Soruyoruz, Buralar madem satılmayacak, neden önce ticari alana çevirdiniz. Siz de biliyorsunuz ki ticari alana çevrildiği zaman para edecek ve rahat satılabilecek.” diye konuştu.

Eski Hal yerinin satılmasını hatırlatan Sönmez, o dönem belediyenin 40 milyar borcu olduğunu söyledi.Sönmez, “Bir dükkan parasına verdiğiniz bu yer yeşil alan olması gereken bir yerdi.Belediyenin borcu ise azalacağı yerde dört kattan fazla arttı.Şimdi yine borcumuz var satacağım diyorsunuz.Bir şehrin parkını satması,bir insanın vücudunu satması kadar vahim ve acı bir olaydır.” dedi.

Belediye Başkanını Düzce’nin imajı için makam aracı aldığını söylemesini eleştiren Sönmez, Ak Parti milletvekili ve yöneticilerine seslendi:

“Altınıza 650 bin liralık araba alarak ben Düzce’yi temsil ediyorum demiştiniz. Şimdi parkları satarak nereye temsil ediyorsunuz. Düzce ile bir husumetiniz mi var. Düzce’yi bitirmeye yemin mi ettiniz. Buradan, AKP’nin milletvekili ve yöneticilerine de sesleniyorum. Düzce biter, başkan çekip gider. Peki, sizler Düzce Halkının yüzüne nasıl bakacaksınız. Bu vebali nasıl taşıyacaksınız. Başta AKP ye oy vermiş yurttaşlar olmak üzere, parti ve siyasal düşünce ayrımı yapmadan tüm yurttaşları imza toplamaya ve hep birlikte bu kararın düzeltilmesi için çaba göstermeye davet ediyoruz.”    

HABER;S.KAŞKIR