Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, 2 Ocak Pazartesi günü yapılan Belediye Meclis Toplantısı’nda MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu’nun Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ile ilgili meclise sunduğu soru önergesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Belediyenin kasasına EDS'den 5 kuruş girmeyecek”

Caymaz, EDS’ten elde edilecek gelirin kurumlara göre dağılımını yüzde 70’i maliyeye, yüzde 15.25’i yerel yönetime ve yüzde 14.75’i ise ihaleyi alan firmaya verileceğini belirtti. İhale süresinin 10 yıl olarak belirlendiğini kaydeden Caymaz, “’Belediyenin kasasına gidecek’ diye konuşuluyor. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Maliyeye belediyemizin borcu var, bize aktarılan tutar vergiye aktarılacak ve borçtan düşecek. Belediyenin kasasına 5 kuruş girmeyecek.”

Düzce’deki firma FETÖ soruşturması geçirmedi”

Türkiye’de EDS kurulumu yapan 12 firma olduğunu ve bu firmaların 15 Temmuz’dan sonraki süreçte herhangi bir soruşturma geçirmediğini kaydeden Caymaz, şöyle devam etti: “Zaten emniyetle birlikte yürütüyoruz bu sistemi. Bizim sicil belgesi ve gerekli soruşturmaları emniyet tarafından yapılmıştır herhangi bir olumsuzluk yok.”

Valiliğin yanına 500 araçlık otopark için çalışma başlatıldı

MHP’li Üye Ercan Katırcıoğlu’nun EDS ile ilgili önergesinde yer alan ‘Amaç şehir düzenini sağlamaksa neden Düzce’ye ısrarla katlı otopark yapılmıyor? Amaç belediyeye gelir sağlamak mı?’ sorusuna da yanıt veren Caymaz, “Belediyenin kasasına 5 kuruş girmeyeceğini söylemiştim. İmardan sorumlu arkadaşlar valiliğin yanındaki alana 500 araçlık bir katlı otopark için çalışma başlattı. 1-2 ay içerisinde ihaleye çıkacak, 2017 sonunda da faaliyete girecek.” şeklinde konuştu.

"EDS vatandaşları mağdur etmeyecek"

Yine önergede yer alan EDS’nin Ordu’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından kaldırıldığına ilişkin de bilgilendirme yapan Caymaz, şu şekilde konuştu: "İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu tarafından kaldırıldı. Sayın Bakanımızı arayıp bizzat teyit ettim. ‘Bilgi yanlış, ben kaldırmadım’ dedi. Bizim hazırladığımız sistem yeni esaslara uygun olarak ve vatandaşları mağdur etmeyecek şekilde yapılacak. İhaleye 4 firma girdi. SETAN 10 yıllık süreyle ihaleyi aldı. İlk olarak açık sonra ise kapalı ihale usulü uygulandı.”

"Düzce mağdur olacak"

Başkan Yardımcısı Caymaz'ın konuşması sonrası söz alan MHP'li Ercan Katırcıoğlu, sorularına cevap alamadıkları iddiasında bulunarak, “Ordu’da 10 ay içerisinde 4 yüz 68 bin kişiye 142 milyon 740 bin TL ceza kesildi. Çocuk dövülerek değil; sevilerek eğitilir. Bunu cezalarla önleyemezsiniz. Düzce mağdur olacak.” diye konuştu.