2 dönem Gölyaka belediye başkanlığı yapan ve 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Belediye Başkanlığına tekrar aday olmayacağını açıklayan Nihat Çelik, 1999 yılından bugüne yaptığı icraatları basınla paylaştı.Gölyaka Belediyesi'nde düzenlenen basın toplantısında Belediye Meclis üyeleri ve Ak parti İlçe Başkanı Ecvet Çelik de yer aldı.

Slayt sunumu eşliğinde 22 Nisan 1999'dan günümüze Gölyaka'yı anlatan Başkan Çelik, görevi devraldıktan 4 ay sonra yaşanan depremlerle büyük bir yıkım geçirdiklerini ve hemen hemen herşeye yeniden başladıklarını dile getirdi.

Çelik,belediyenin imar planının 275 hektardan bin 290 hektara genişlediğini ifade ederken, araç parkları, terminal, kamu binalarının tamamını yenilediklerine dikkat çekti.

Çelik,2004 yılında Kardüz yaylasından getirdikleri su ile ilçenin su ihtiyacını karşıladıklarını belirtirken ilçenin 1 mahalle hariç tamamının kanalizasyon hattını yenilediklerini de sözlerine ekledi. D-100 bağlantı yoluyla 70 kmlik yol ağının 50 km.'si sıcak asfalt 20 km'sinde mıcır asfalt yaptıklarını söyleyen Başkan Çelik, “merkezdeki asfalt neyse mahallelerde de aynıdır. İlçede çamurlu yol hiç kalmamıştır.”dedi.

Kültür Park'la ilgili projeler beklemede

Doğa Güzellikleri ve turizm yatırımlarına da değinen Başkan Çelik, Kültür Parkla ilgili 2 projenin parkın bir kısmında bulunan çöp ve arıtma tesisi nedeniyle beklemede olduğunu söyledi. Çelik, İSKİ'nin yapacağı arıtma tesisleri ve katı atık tesislerinin yapılmasıyla bu projelerin yıl içerisinde ihalesinin yapılacağını belirtirken Kültür Park'ın Batı Karadeniz'in en güzel mesire yeri olmaya aday bir yer olduğunu söyledi.

Hiçbir engel yok

Kardüz yaylasında bu zamana kadar yaptıkları çalışmaların semeresini almaya başladıklarını dile getiren Çelik, “ Hiçbir engel yok. Bütün çalışmalar yapıldı. Bakanlar kurulundan çıkacak kararı bekliyoruz. Turizm Bölgesi ilan edilmesiyle yol ve elektrikle ilgili çalışmaları bakanlık yapacak. Şuanda 2 yatırımcı talip. Ancak Turizm bölgesi ilan edildiğinde bunların tahsisini bakanlık yapacak” dedi.

Efteni Gölü'nün tekrar eski haline getirilmesi ile ilgili çalışmanın bugüne kadar uzamasının nedeninin Milli Park'lar ve sulak alan yönetmeliğine tabi olması olduğunu ifade eden Çelik, bu yıl içerisinde gölün ihalesinin yapılacağını belirtti.

Bu konuda ümitliyiz

Eftenia otelle ilgili bazı şanssızlıklar yaşandığını dile getiren Çelik, “ Bakanlığın satın alma çalışmalarında son noktaya gelindi. Dün bakanlık müsteşarı geldi. Bu konuda ümitliyiz”dedi.

Başarının sırrı Öncelikleri belirlemek

Hizmette başarılı olmanın sırrının önceliklerin tespit edilmesinden geçtiğini ifade eden Başkan Çelik, “ Belediyelerin kendi bütçeleri güçlü değil. Önceliklerin tespitinden sonra devletten yatırım alan belediyelerin başarılı olacağına inanıyorum. İlçemize tarihinde hiç olmayan 2 taraftan gelen 100 trilyonluk bir yol kazandırdık. Kalıcı eser olarak suyu kazandırdık. Hiçbir kuruş borçlanmadan 50 km asfalt getirdik. “diye konuştu.

Doğalgaza müjdesi Mayıs'ta

Çelik, ilçenin en büyük ihtiyacı olan ve karlı gözükmediği için getirilmeyen Doğalgaz ile ilgili mayıs ayında müjdeli bir haber vermeyi planladıklarını söyledi.

Haber: S. KAŞKIR