Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen ve konuşmacı tarihçi Prof. Dr. Mehmet Çelik’in katıldığı konferans büyük ilgi gördü.

Müftülük Toplantı Salonu’nda yapılan konferansa uzun süredir davetlerde yer almayan Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Yarbay Ersan Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, İl Müftüsü Selami Emen ve lise öğrencileri katıldı.




Konferansta “100 Yılda 1915 Yalanları” başlığı altında sözde Ermeni Soykırımı hakkında konuşan Prof. Dr. Mehmet Çelik “3 bin yıllık geçmişinde 15 imparatorluk kurmuş Türkler tarihte hiçbir zaman soykırım yapmadı” dedi. Tarihçi-yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik,  Ermeni meselesinin 1973’te Amerika’da meydana gelen iki Türk diplomatın öldürülmesi olayıyla gündeme geldiğini belirtti.  Çelik konuşmacı olarak katıldığı konferansta Sevr Antlaşması’nın bir proje olduğunu ve yüzde 100 uygulanarak Osmanlı’nın güney topraklarının elinden çıktığını söyledi. 


Çelik, 40 yıldır bilimsel araştırmalar yaptığını yaşanan olaylarla ilgili birçok tez ortaya atıldığını fakat bu kadar ahmakçasını sadece ‘Bizde gördük’ dedi. Sevr Antlaşması’nın ilk 20 maddesinde mandater yönetimlerin nasıl yönetildiğinin yer aldığını ifade eden Çelik, salondaki öğrencilere dönerek “5’li çetenin yönettiği emperyalist çarkın kuruluş sebebi de sizsiniz. Siz böyle bir milletin evlatlarısınız.” dedi.

Konuşmasının sonunda büyük alkış alan Prof. Dr. Mehmet Çelik'e plaket takdim edildi.

Haber:Y.SEVER