Son günlerde belediyeler SSK borçlarıyla gündeme gelirken Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik'te hem belediyenin borçlarına hem de mal varlığına değindi. Belediyenin sadece SSK borcu olduğunu Söyleyen Çelik, “SSK'ya toplam 800 bin YTL borcumuz var. Bunun dışında da hiçbir yere borcumuz bulunmamaktadır. Bu borcunda 430 bin YTL'si gelen ödenekten kesilmiş durumda. Geri kalan borcuda ödeyeceğiz.” dedi.

Kendisinin Belediye Başkanı olduktan sonra mal varlığının arttığına dair yapılan konuşmaları da eleştiren Çelik, “Söylenenlerin hepsi yalan. Benim babamdan kalan 20 dönüm arazim bulunuyordu. Bununda 17 dönümünü sattım. Şu anda 2.5 dönüm arazim var. Düzce de 3 dairem ve burada da bir evim var. Mal varlığım bundan ibarettir.” şeklinde konuştu.

“Ben referandum yapılması taraftarıyım.”

Konuralp'in dava sürecini de değerlendiren Çelik, “Başkan Mehmet Keleş bu konuda yasal hakkını kullanıyor. Bizim yasal olarak bu konuda taraf tutma gibi bir hakkımız yoktur. Ama ben referandum olmasından yanaydım. Sonuçta Konuralplının bu konudaki kararı çok önemli olurdu.” ifadelerine yer verdi.