İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal, Düzce'de Çeltik Üretimini Geliştirme Projeleri kapsamında 2009'da 9 bin 300 kilogram, 2010 yılında ise 18 bin 400 kilogram sertifikalı tohum temin ettiklerini belirterek, ''Geçen iki yılda İl Özel İdaresi ve çiftçi katkısı ile uyguladığımız projede biz de İl Tarım Müdürlüğü olarak teknik destek sağladık. Çeltik yetiştiriciliği, çeltik hastalık ve zararlıları ile mücadele konularında çiftçilerimize eğitim verdik.'' dedi.

Bu çalışmalar sonucunda Düzce'de çeltik üretiminin 780 bin kilogramdan 2 milyon 37 bin kilograma yükseldiğini ifade eden Ünal,''Bu sene uygulayacağımız proje ile üretimi daha da artırmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizin kullanımına sunulmak üzere Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Tahirova Tarım İşletmesinden 25 bin Kilogram Osmancık 97 sertifikalı çeltik tohumu getireceğiz.'' diye konuştu.

Proje için İl Genel Meclisi kararı ile İl Özel İdaresi tarafından 25 bin lira bütçe ayrıldı. Yüzde 50 çiftçi katkısı alınacak projeden faydalanmak isteyen üreticilerin 29 Nisan Cuma günü mesai bitimine kadar çeltik ekim ruhsatı ve tohum talebi için İl Tarım Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekiyor.