Düzder başkanı cemal aksan son günlerde dernek ve kendisine yönelik yapılan açıklamalar üzerine cevap niteliğinde yeni açıklamalarda bulundu
aksan Ben DÜZDER Başkanı olarak bu güne kadar yaptığım tüm açıklamaları ve kararları yönetim kurulu olarak aldık. Asla şahsi menfaatler için derneği kullanmadık ve kullandırmadık. DÜZDER Düzce’nin en eski, en köklü ve en faal sivil toplum kuruluşudur. 20 yıllık tarihi bulunan derneğimiz hiçbir zaman siyasi amaç gütmemiş ve sadece Düzce menfaatleri için çalışmıştır.
Sayın Tozan’ım şahsım nezdinde DÜZDER’İ karalayıcı sözleri bizleri derinden üzmüştür. Bu talihsiz açıklamasından ötürü kendisini kınıyor ve açıklamanın savunulacak bir tarafı olmamasına rağmen kamuoyunun yanlış bilgilendirememesi adına bu açıklamayı yapmak gereği duyuyorum. Büyük bir gurur ve onurla başkanlığını yaptığım DÜZDER de 15 yönetim kurulu üyem ile birlikte Düzce’nin Üniversitesi ile sanayisi ile güçlü büyük bir şehir olması arzulamakta ve herkesin bu uğurda kol kola girerek birlete çalışması gerektiğini dile getiriyoruz.
DÜZDER ve Düzce'de bulunan diğer sivil toplum örgütleri, Ticaret ve Sanayi Odası, Düzce Barosu, Türk Hava Kurumu, Düzce Kalkınma ve Tanıtma vakfı, Muhtarlar Derneği, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi, DESOB, Kızılay Düzce Şubesi en önemli sivil toplum kuruluşlarıdır. Bizler Düzce'nin menfaatine olacak her şeye sahip çıkan bir sivil toplum kuruluşlarıyız. Eğer bu durum birilerini rahatsız ediyorsa, şunu sormak gerekir; Eğer DÜZDER ve Cemal AKSAN Sayın Tozanın tabiriyle birilerinin adamı ise, bizimle beraber aynı tepkiyi gösteren diğer duyarlı Sivil toplum kuruluşları da birilerinin adamı mıdır? Kendisini bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Çünkü Üniversitemiz Düzce'ye büyük hizmetler yapmakta ve getirileri bulunmaktadır. Biz konu ile ilgili görüşlerimizi dile getirdik ve ziyarette bulunduk. Bizden sonra da diğer sivil toplum örgütleri aynı duyarlılığı gösterdiler. Bizim bu anlamda yapmak istediğimiz hiç kimseyi kötülemek ya da tepki almasını sağlamak değil üniversitenin ne kadar önemli bir kurum olduğunu göstermektir. Fakat Sayın Tozan bizi birilerinin adamı olmakla suçlamıştır. Biz ne kimsenin adamı ne taraf tutan bir sivil toplum kuruluşuyuz.
Önce üniversite sonra biz sırada kim var?

Sayın TOZAN, önce üniversiteye daha sonra DÜZDER’ yönelik açıklamalar yaptı. Gerçekleşen talihsiz olayı üniversiteye mal eden tozan gösterilen tepkileri de Düzder’e mal ederek aynı hatayı tekrarlamıştır. Suni gündemlerle gündemde kalmaya çalışanlar her zaman kaybetmeye mahkûmdur. Sadece TOZAN değil Düzce'nin aleyhine iş yapacak kim olursa olsun Düzcelileri ve DÜZDER’ karşısında bulacaktır. Biz Düzce için çalışmaya devam edeceğiz, Düzce’ye zarar verdiğini düşündüğümüz herkese de tepkimizi dile getireceğiz. Sayın Tozan sivil toplum örgütlerinin hepsinin tepkisini alacak açıklamalar yerine Düzce’nin ileri gitmesi için çalışmalı ve somut adımlar atmalıdır, DÜZDER ve tüm Düzceliler kendisinden bunu beklemektedir.