Merkeze bağlı Suncuk Köyünde gençlerin teşvikiyle köylü vatandaşlar harekete geçtiler ve devletinde yardımıyla spor tesisi yapıyorlar.
Merkeze bağlı Suncuk köyünde hummalı bir çalışma yapılıyor. Köyün gençlerinin büyüklerinden, “spor yapacak alanımız yok bize spor alanı yapın” talepleri üzerine harekete geçen köy muhtarı ve aynı zamanda eski İl Genel Meclis Üyesi olan Abdulkadir Sönmezoğlu özel idareden sağlanan kaynakla birlikte köyün imkanlarıyla da malzemeleri tamamlayıp iş gücünüde köyde yaşayan gençler ve vatandaşlara çözerek spor tesisi çalışmasına başladılar.
60 kişilik grup tesisin yapılacağı alana ellerinde kazmalar kürüklerle gelip sabahın erken saatlerinden itibaren çalışmaya başladılar.
Köye futbol sahasıda yapmayı planladıklarını belirten muhtar, “düz arazi sıkıntımız var bulursak onuda yapacağız herşeyi devletten beklemek olmaz devlet millet elele verip gençlerimize spor alanı yapıyoruz” dedi.
Yazın köye içmesuyu kazandırdık köy konağıda yapmak istiyoruz diyen muhtar oturup beklemeyle Hiçbir hizmet gelmez herkes gücü nisbetinde çalışmalı ve sorunların çözümüne katkı sağlamalı dedi.
Suncuk köyünde çalışmalar bir yandan devam ederken diğer yandan biten çalışmalar ise köyün güzelliğine güzellik katıyor. Suncuk köyünde ikamet eden yaklaşık 400-450 kişi'ye köy merkezinde bir de çeşme yaptıran köy muhtarı çalışmaların tüm hızı ile devam edeceğini dile getirirken: “ Köyümüzün her yanı birbirinden güzellikler ile süslendi. Geçtiğimiz yaz ayında yine köylülerin çalışmaları sonucunda köy merkezimize çeşme kazandırdık. Suncuk köyü 8 köye su ihtiyacını karşılayan bir köydür. Köyün bu çeşmesi köyün güzelliğini belirginleştiriyor. En yakın zamanda ise köyün üst tarafına bir çeşme inşaatı daha başlatmak olacaktır. Bu çeşmemizin açılışını yapması için Düzce Valisi Blent Kılınç, Milletvekilleri ve Belediye Başkanlarını davet ettim. Bayram sonrasında geleceklerini bildirmişlerdi. Fakat boş zamanları olmadığı için gelemiyorlar. En yakın zamanda köyümüzün bu çeşme açılışını yapacağız” şeklinde konuştu.