Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilciliği tarafından bugün “Gıda Egemenliği ve Gıda Güvenliği” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Taşdöğen katıldı.

Konferansta konuşma yapan Ziraat Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Hakan Çetin, açlık sınırı konusuna değinerek “Dünyada bir milyar insan açlık sınırında yaşıyor. Ülkemizde ise bu rakam 1 milyon olarak dikkat çekiyor. Ülkemizde ayrıca 20 milyon kişi yoksulluk sınırında yaşıyor. Bu nedenle gıda güvenliğinin önemi ortaya çıkmaktadır.” şeklinde konuştu.

Çetin Tarım İl Müdürlüğü ile ilgili de sert açıklamalarda bulunarak “Tarım İl Müdürlüğü ekipleri kontroller konusunda yetersiz hareket ediyor. İşyerlerini kontrol ederken ayrıcalıklı davranıyormuş gibi davranıyor. Siyasiler siz bu Tarım İl Müdürlüğüne çare bulmuyor musunuz.? Onlara uyanlar olursa gerekli disiplin cezalarını almalarını sağlayıp, görevden men edilmeleri için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Taşdöğen de gıda egemenliği ve gıda güvenliği konularının önemine değinerek insanların bu konulara dikkat etmeleri gerektiğini belirtti. Düzenlenen konferansa katılımın fazla olmadığı da gözlendi.