Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün de katılımıyla Düzce Üniversitesi Cumhuriyet Konferans Salonu'nda düzenlenen Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası’nın basına kapalı olan bölümünde önemli konular gündeme geldi. Düzceli sanayicilerin sorunlarını dinleyen Bakan Özlü, çözüm yollarını ve yeni çalışmalar ile ilgili bilgiler aktardı. Toplantının ortalarında MHP il Başkanı Ümit Yılmaz’da söz alarak dün yaptığı basın açıklamasında gündeme getirdiği bazı konuları Bakana sordu.

“Düzce’nin iyi yönetildiğini düşünüyormusunuz?”
İlk olarak Yığılca’ya yapılacak olan çimento fabrikasını gündeme getiren Yılmaz, “Yığılca’ya yapılacak olan çimento fabrikasının çevreyi kirleteceğini düşünmüyormusunuz?” sorusunu bakana iletti. Yılmaz ayrıca Düzce’ye Yeşil Sanayi, katma değeri yüksek fabrikalar gelecek mi? diye devam ettiği sorularını “Düzce’nin iyi yönetildiğini düşünüyormusunuz?” sorusuyla noktalandırdı.

Bakan, MHP İl Başkanı’nı öne çağırdı”
Arka sıralarda oturan MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, Bakan Özlü’nün isteği üzerine öne geldi. Yılmaz’ın sorularına sırasıyla cevap veren Bakan Özlü şöyle konuştu; “Yığılca’ya yapılacak olan çimento fabrikası konusu bana geldiğinde Yığılca’ya büyük bir yatırım olacak dediler. Biz yatırıma hayır diyemeyiz. Teknolojinin geldiği bu safhada son teknolojiye evet diyoruz. Böyle olmazsa karşısındayız. Bu çimento fabrikası ya da başka fabrika olabilir. Yeşil Sanayi konusunda devlet teşvikler veriyor. Düzce’de OSB’ler var yenileri de kurulur.”  Bakan Özlü,  Yılmaz’ın “Düzce’nin iyi yönetildiğini düşünüyormusunuz.?” sorusuna ise şöyle cevap verdi; “Düze iyi yönetiliyor. Neden olumsuz bakıyorsunuz.? Bakın hastane açıldı. OSB yolunun sorunları vardı çözdük. CHP ve MHP il başkanlıklarını ziyaret ettik. CHP’nin önerilerini görüştük. Toplantıda gündeme aldık. Düzce küçük bir yer. Ben Düzce’nin iyi yönetildiğini düşünüyorum Ümit Başkan…”

Tozan; “Hava kirliliği Düzce’de büyük sorun”
Daha sonra CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan söz alarak Bakan Özlü’ye bazı öneriler sundu. Tozan Şöyle konuştu; “Dünya’da satışı yapılan 10 ve üzerinde markamız yoksa büyük bir devlet olamayız. Fındığın problemini çözebiliriz. Sıcak yaklaşımınız ve kişiliğinizin Düzce’ye bir şans olarak görüyoruz. Düzce üretim üssü olacaksa demiryolunun bağlanması gerekiyor. Hava kirliliği Düzce’de büyük sorun. Şehrin içerisinde eski geleneklerle devam eden fabrikalar var.”

"Sorunları çözeceğiz"
Bakan Özlü, CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın önerilerine teşekkür etti. Fındık hammedesini kullanarak bir marka oluşturulacağını söyleyen Bakan Özlü, hava kirliliği konusunda çalışmalarının olduğu belirtti.
Demiryolu projesi ile ilgili ise sanayicilere seslenerek “ne kadar gerekli olduğunu tartışmak lazım. Sanayici sizsiniz. Karı zararı, değip değmeyeceğini siz bilirsiniz. Biz Düzce'ye ne egrekiyorsa yapacağız. sorunları çözeceğiz.” dedi.