Üçköprü-Kalıcı Konutlar-Çamköy arasında yapılan Kuzey Çevre Yolu’nda problemler bitmiyor. Daha önce bazı köy girişlerinin bariyerlerle kapatılmasıyla vatandaşlar mağdur olurken, bazı güzergahlar da geçtiğimiz günlerde ulaşıma kapandı.

Yolun Kalıcı Konutlar bağlantısındaki kavşağın Düzce istikametinden Çamköy’e dönüş yönü kapalı. Bu durumda vatandaşlar dünya bankası konutlarından dolanarak eski yoldan gitmek zorunda kalıyor.Yaklaşık 1 haftadır yolun kapalı olduğunu belirten vatandaşlar, uzayan yol çilesinin bitmesini istiyor.

 

 

Bariyer arkasında otobüs durağı!
Neden kapandığı öğrenilemeyen yolda tek sorun ne yazık ki bu değil. Daha önce Kalıcı konutlar 9. Bölgede yapılan spor kompleksi ve Günbaşı köyüne girişlere bariyer çekilmesinden sonra şimdide bariyerlerin arkasında kalan otobüs durakları kafaları karıştırıyor. Vatandaşlar bariyerlerden atlayarak otobüse bindiklerini iddia ediyor.

12 ARALIK 2012'DE "YOL KARMAŞASI" BAŞLIĞIYLA YAPILAN HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

4 ŞUBAT 2013'TE "BURAYA NEREDEN ULAŞILACAK" BAŞLIĞIYLA YAPILAN HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Yolun bir haftadır kapalı olması nedeniyle otobüslerin şimdilik eski yoldan yolcu aldıklarını ifade eden vatandaşlar, yolun açılmasıyla yine aynı çilenin devam edeceğini belirtiyor. Vatandaşlar bariyerlerin arkasında kalan durakları yetkilere bildirdiklerini ancak bir çözüm olmadığını ifade ediyor.

Belediye hergün bize engelli atlatıyor
Vatandaşlar, “yola bakın hiçbir yaya işareti göremezsin. Belediye hergün bize engelli atlatıyor. Bariyerlerden atlayıp otobüse biniyoruz. Burayı otoban olarak görüyorlar. Ama otobansa otobüs durağının ne işi var. bir itfaiye Ya da ambulansın benim evime ulaşmak için dakikalarca dolanmak zorunda. Bu durumu BİMER'e yazdım. Gelen cevapta üst geçit yapılacağı söylendi. O zamana kadar bariyerlerden atlayarak geçeceğiz. Dünyada örneği var mı bilmiyorum.”dedi.
Tahta köprüden yaya geçidi!
Öte yandan kuzey çevre yolunun kalıcı konutlar ve Çamköy arasındaki bölümünde insanların karşıya güvenli bir şekilde geçmeleri için yer bırakılmamış. Vatandaşlar bariyerden atlayarak yada karayolları tarafından tahtalardan yapılan köprülerle karşıya geçmek zorunda kalıyor. Sandıkların üzerinden atlayarak yada tahta köprülerle karşıya geçen vatandaşlar hem can güvenliklerini hem de trafiği tehlikeye düşürüyorlar.
Yolda araçların süratli gittiğini dile getiren vatandaşlar, can kaybı yaşanmadan köye yakın güzergahlarda üst geçit yada yaya geçidi yapılmasını istiyor.

Haber: S. KAŞKIR