Düzce'ye yapımı planlanan B Tipi Kapalı Bölge Ceza İnfaz Kurumu'nun yapılacağı yer konsunda yılladır süren belirsizlik son buluyor.
Çilimli Belediye Başkanı bu yatırımı ilçesine kazandırmak için yoğun bir çalışma içerisinde. Bilindiği gibi değişik alternatif araziler bakılmış ve enson Kirazlı'daki alana yapımı düşünülmüştü. Ancak çevre köy muhtalranının itirazları üzerine Çilimli ve Gümüşpınar bölelerinde bakılan arazilerdede çeşitli sorunlar olunca Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz devreye girip “biz belediye olarak istenilen niteliklere uygun araziyi temin etmeye hazırız ve cezaevinin ilçemize yapılmasını talep ediyoruz” demişti. Milletvekilleri ve Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yer temini için süre verildi. Cezaevinin yapılması için arazi sahipleriyle görüşmelere başlayan ilçe Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, önemli bir problem olmadığını söyleyerek birkaç güne kadar yer konsununu çözmüş oluruz dedi.
Başkan ayrıca, “ilçede önemli bir yatırım yok. Gölyaka, Gümüşova gibi ilçelerimiz yatırımlarla istihdam olanağına kavuştu. Bizde bölge cezaevinin ilçemize yapılmasıyla nufus artışı ve doğal olarakta canlanma ile birlikte ilçe ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.