Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü 50 personelle birlikte vatandaşların sağlıklı ve sorunsuz şekilde şehir içinde hareket etmelerini sağlamak adına sokaklara döküldü.



Kızılay bölgesi, İstanbul Caddesi ve Spor Sokak’ta çalışmalarına başlayan ekipler kaldırım işgali, seyyar satıcı ve vatandaşlar için kötü örnek teşkil ederek satış yapan kişi ve işletmeler hakkında işlem uyguladı.



Denetimlerde ayrıca, yasak olmasına karşın İstanbul Caddesi üzerinde bisiklet ve motosikletlerle yolculuk eden kişilere de yine ekipler tarafından cezai işlem uygulanırken, vatandaşları bilinçlendirmek amaçlı broşür dağıtımı da gerçekleştirildi.



"5 bine yakın broşür"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Düzce Belediyesi Zabıta Amiri Yücel Kaya şunları kaydetti:

“Düzce Zabıta Müdürlüğü olarak kışa girmeden evvel, vatandaşlarımızın yoğun şikayetleri üzerine İstanbul Caddesi, Kızılay Bölgesi, Spor Sokak ve Gaziantep Caddesi’nde uygulamalar yaptık. Bu uygulamalarda cezai işlemden önce vatandaşların bilinçlenmesi için öncelikli olarak yapmış olduğumuz broşürlerimizi dağıttık. Daha sonra ihtarname ve ihtarnamelerimize uymayanlar hakkında cezai işlem uygulandı. Ancak Düzce Belediyesi sosyal Belediyecilik olarak ilk etapta vatandaşlarımızı bilinçlendirme amaçlı olarak broşürlerimizi dağıttık. 5 bine yakın broşür dağıttık ve dağıtıma devam edilecektir.

Kaldırım üzerine vatandaşlarımızın geçişini engelleyen, engelli vatandaşlarımızı sıkıntıya düşüren araçlarla uygulamalarımızı yapıyor, bu uygulamalar sonucunda uyarlarımıza uymayanlar hakkında cezai işlem uyguluyoruz.”


Haber: H. GÜRSOY