CHP Düzce İl Başkanlığı partinin 94'üncü kuruluş yıldönümü münasebetiyle Anıtpark Meydanı’nda tören düzenledi. Programa CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran, teşkilat mensupları katıldı.



Tören, İl Başkanı Tozan tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunulması ile başladı.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından basın açıklaması yapan Tozan, 9 Eylül’ün, CHP’nin kuruluş günü, 30 Ağustos’ta başlayan büyük taarruz sonrası düşmanların denize döküldüğü gün olduğunu söyledi.



CHP’nin iktidarda olamayışıdır
Atatürk’ün koymuş olduğu hedeften gittikçe uzaklaşan bir Türkiye olduğunu belirten Tozan, “Nedeni de CHP’nin iktidarda olamayışıdır. Bugünkü iktidara baktığımızda milli tarım ve milli hayvancılık politikasının olmadığını görüyoruz. AK Parti’nin 15 yıllık iktidar sürecinde tohuma 97 milyar Dolar para verildiğini görüyoruz. Dış politikasının çok kötü ve bütün komşuların savaş halinde olduğunu görüyoruz. 15 Temmuz Hain FETÖ Darbe Girişimi sonrası OHAL’le yönetiliyoruz. KHK’lar artık Anayasa Mahkemesinde sorgulanmıyor.” diyerek eleştirilerini sıraladı.



Ülkeyi eyaletlere bölmenin önü açılmıştır
Barzani’nin referandum süreci ile bağımsızlık ilan etmeye çalıştığını kaydeden Tozan, “Artvin’in Hopa ile Aksaray’ın Sultanhanı beldeleri KHK ile ilçe yapılmıştır. Bunun anlamı, yarın bir gün bir başkanın o yetki ile devam ettiği takdirde ülkeye eyaletlere bölmeyeceğinin artık bir garantisi yoktur. Ülkeyi eyaletlere bölmenin önü açılmıştır.” diye konuştu.

Bize düşen2019’da CHP olarak iktidar olmaktır
2019 seçimlerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi kadar önemli olduğunu aktaran Tozan, “bize düşen kongrelerden çok güçlü bir şekilde çıkmak ve 2019’da CHP olarak iktidar olmaktır. Ülkeyi muhasır medeniyetler seviyesine götürmektir. Dünyanın en büyük devrimcisi Atatürk’ün iki büyük eserinden biri olan laik hukuk devleti Cumhuriyetin teminatı, teslim alınamamış bir kale olan CHP’nin kuruluş yıldönümünü kutluyorum.” dedi.

Haber:Y.SEVER