Çilimli Erdemliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Anıtpark Meydanı’nda düzenlediği etkinlikle Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü kutladı.Kutlamada Dernek tarafından açılan resim sergisi halk tarafından ilgi gördü. Vatandaşlar resimdeki sergiyi gezerken, Çanakkale Deniz Zaferi sırasında askerlerin çektiği zorluklar hakkında fikir sahibi oldular.


Ardından Şerefiye Ortaokulu Küçük Alpler tarafından Mehter marşı dahilinde düzenlenen gösteri ile son buldu.Vatandaşlar, öğrencilerin kılıç kalkan gösterisini ilgiyle izledi.



Yine Anıtpark meydanında CHP Düzce İl Örgütü de vatandaşlara karanfil dağıttırken Atatürk Anıtı’na da karanfil bıraktı.  Anıtpark’ta 1. dakikalık saygı duruşu için siren sesi ile yankılandı. Vatandaşlarda siren sesi ile birlikte bulundukları yerde saygı duruşunda bulundu.


Partililerin,  hep bir ağızdan istiklal Marşı okumasının ardından CHP İl Başkanı Müjgan Çakman basın açıklaması yaptı. Birinci Dünya Savaşının en kritik zamanlarından Çanakkale Savaşları, siyaset ve askeri sonuçlarıyla Türk ulusunun yazgısını ve tarihin akışını değiştirdiğini söyleyen Çakman, şunları kaydetti:“Çanakkale Savaşlarını benzersiz kılan işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeriyle boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan bitmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerlerini sırtına alarak düşman mevziine kadar götürerek işgalci askerlere insanlık dersi veren Mehmetçiktir. Çanakkale’yi Çanakkale yapan cepheye gönderdiği oğlunu ‘ya şehit ol,ya gazi’ diyerek vatanın her karış toprağının evladının canından üstün tutan Türk Anasıdır. Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını milletimizin varlığını, birliğini ve beraberliğini, ölümsüz sembolleri bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz.” Basın açıklamasını ardından partililer dağıldı…