Düzce’nin hava kirliliğine TBMM’ye taşıyan ve maskeli basın açıklaması yaparak Valilik ve hükümeti eleştiren CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’a AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’den cevap gecikmedi. Keskin yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet halk Parti’sine yüklendi ve “ Düzce’nin sorunlarını en iyi Düzceliler bilir. CHP kendi işiyle uğraşmaz, her zaman başkalarının işiyle uğraşır. Bu onların geleneğinde vardır. 70 yıl boyunca bu halka zulmettiler. 13 senedir milletin çocukları iktidara geldi ve onların yapamadıklarını yapmaya başladı.” dedi.

 Düzce’miz coğrafik olarak çanak şeklinde olduğunu hatırlatan ve hava akımının kış aylarında sorun yaratabileceğine dikkat çeken Keskin, hava kirliliğinin kömür dağıtılmasına bağlanarak AK Parti’nin suçlanmasını anlamsız bulduklarını kaydetti. Keskin, “Düzce Valiliğimiz de elinden geleni yapıyor. Kömürün kalitesini 6000 kalorilere çıkartıldığını herkes biliyor. Ayrıca kömür kullanımının azaltılması ve doğalgaz geçilmesi için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

“Çevre Bakanlığı ile görüşüyoruz”
Düzcelilerin hava kirliliğinden hassasiyetlerini anladıklarını ve sorunları en üst makam olan Bakanlığa taşıdıklarının altını bir kez daha çizen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “ Kömür kullanımının azaltılması ve doğalgaza geçilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Daha önce 7500 aileye yardım yapılırken bunu 2000’lere seviyesine çekildi. Doğalgaza geçen hemşehrilerimize destek oluyoruz” dedi.

“81 İle Doğalgazı Biz Getirdik”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Unutulmasın ki 81 ilin doğalgaza geçmesini sağlayan yine AK Partidir. Daha önce kartonlarda yatanlar, sokaklarda yatanlar hep onların iktidarı dönemlerinde olmuştur. CHP önce kendi geçmişine baksın sonra bize laf yetiştirsin” ifadelerinde bulundu. 

Haber;S:KAŞKIR