Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ile AK Parti İl Teşkilatını Hecinler’de bulunan çöp tesisine davet eden CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan çağrısına karşılık bulamamasının ardından basın açıklaması yaptı.

Düzce’nin kanayan yarası çöp probleminin çözülemediğini dile getiren Tozan, tesisin yapıldığı adresin Düzce Belediyesi’nin yaptığı ikinci hata olduğunu söyleyerek yer seçimi konusunda yapılan ilk hatanın Kurugöl olduğunu hatırlattı.

Ben Burada Tesis Görmüyorum
Tesisle ilgili birkaç sorun olduğunu söyleyen Tozan Hecinler’de iki hata olduğunu kaydederek şunları söyledi:
“Sayın belediye Başkanı’nın dünkü açıklamasında, bu tesisin benzerlerinden on kat üstün olduğunu söyledi. Ben burada tesis göremiyorum. Eğer memleketin tesisleri on kat kötüyse demek ki memleket iyi yönetilemiyor. Burası teknolojik olarak çok ileriymiş, ben burada teknolojik bir şey göremiyorum.”



Burası vahşi bir depolama alanı
Tesisin maliyeti için konuşulan 16 milyon liraya değinen Tozan, tesisin eksikliklerini aktardı: “Teknik şartname elimizde bulunuyor. Tesis içinde olması gereken bir takım şeyler var ama burada ambalaj atıklarının ayrıştırma tesisi, atık pil depolama alanı, sızıntı suyu dengeleme havuzları, enerji üretim sahası göremiyorum. Burası vahşi bir depolama alanı.”

Aradaki para nerede, suç duyurusunda bulunacağız
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan’ın meclise soru önergesi olarak tesisin maliyetini soru önergesi olarak sunduğunu bildiren Tozan, konuya ilişkin şöyle konuştu: “ Bize gelen cevapta tesisin maliyeti 15 milyonu biraz geçiyor. Ama maliyet 16 milyon deniliyor aradaki para nerede? Bir diğer sorum da bizim bulduğumuz eksiklere rağmen bu para karşı tarafa neden ödendi? Biz bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. Eğer cevap gelmezse cumhuriyet savcılarına biz gideceğiz.”

İSKİ’yle pazarlık yaptın mı?
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’intesisi yapabilmek için İSKİ’nin yönetmeliğinde içme suyu kaynakları olarak “dere” kelimesini kaldırttığı iddiasında bulunan Tozan, Keleş’e İSKİ ile pazarlık yapıp yapmadığını sordu.