Boşnaklara yönelik kullandığı sözler nedeniyle Rasim Ozan Kütahyalı'ya bir tepki de Düzce'den geldi. CHP Düzce İl Yönetim Kurulu Üyesi Boşnak kökenli Vildan Cemşit, bir TV programında Boşnaklara yönelik skandal sözler sarf eden Rasim Ozan Kütahyalı hakkında bugün savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Öncü Medya Grubu'na bir ziyaret gerçekleştiren CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ve İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Sayman Vildan Cemşit, Kütahyalı'yı sert dille eleştirdi.

"Gerçekten çok incindik"
Rasim Ozan Kütahyalı’nın 19 Kasım tarihindeki Beyaz Tv’deki Beyaz Futbol programındaki sözlerini bir Boşnak olarak "Kabul edilemez" olarak niteleyen İl Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Cemşit, şunları kaydetti: "Boşnak vatandaşları gerçekten derinden kıran, üzen, aşağılayan sözlerine biz kayıtsız kalamazdık. Ben de bir CHP il yöneticisi ve Boşnak kökenli biri olarak bu konu hakkında az önce savcılığa suç duyurusunda bulundum. Gerçekten çok incindik. Bu suç duyurusu sadece Boşnaklar için değil, bütün etkin kökenlere karşı yapılan bu tür ayrımcı davranışlara karşıyız."

"Konunun hassasiyeti ortadadır"
Kütahyalı'nın terbiyesi olan bir insanın ağzına almayacağı sözler sarf ettiğini vurgulayan Cemşit,  "Savcımıza gittik, dilekçemizi verdik. Onlar takip edeceklerdir diye düşünüyorum. Türkiye genelinde bu konu üzerinde yoğunlaşma var. Herkes hassasiyet gösterdi. Balkan kökenli federasyonların tamamı ortak açıklama yaptı, konunun hassasiyeti ortadadır." dedi.

"En fazla ağırımıza giden durum..."
CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan ise şu ifadeleri kullandı: "Bugün Türkiye’yi dünyada ve Avrupa’da temsil eden kesime baktığımızda hem spor hem iş dünyasında hem de sanatta hakikatten çok ciddi balkan göçmeni ve Boşnak vatandaşlarımız var. Böyle bir hakareti, aşağılamayı hiçbir vatandaşımız hak etmediği gibi bu tür insanların toplumda böyle programlara sunuculuk, yorumculuk yaparak prim verilmesi bizim en fazla ağırımıza giden bir durumdur. Ayrıca 15 Temmuz süreci ile ilgili uçundan küçücük bir alışverişi olan insanların hapise atıldığı dönemde eşiyle birlikte çok ciddi krediler aldığını kendi itiraflarıyla yazan ve bildiğim kadarıyla villada oturan bu insanlar hakkında neden bir soruşturma yapılmadığı hakkında da CHP il başkanı olarak da merak ediyorum."

Haber: C. ÜSTÜNER