CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Ankara'da katıldığı şehit cenazesinde bir grubun saldırısına uğrayan CHP liderinin durumun iyi olduğu öğrenildi. CHP lideri polis kontrolünde evde tutuluyor. Ankara Valiliğinden olayla ilgili açıklama yapıldı.

Kılıçtaroğlu şehit cenazesine katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara'nın Çubuk ilçesinde, şehir er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından CHP lideri bir grubun saldırısına uğradı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Cenazede Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da olduğu öğrenildi. Kılıçtaroğlu'nun durumunun iyi olduğu bildirildi. CHP lideri polis kontrolünde evde tutuluyor.



AK Parti'den ilk açıklama

AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:
"Sayın Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Üzgünüm ve kızgınım. Geçmiş olsun. Şiddet dilinin sokakta fiili şiddet üretmesine şaşıracak değilim. Başta biz siyasiler olmak üzere herkesin sorumluluğu büyük. Hep birlikte Türkiye olmanın gereklerine odaklanmalıyız."



CHP'Li Levent Gök: Kemal Bey iyi, soğukkanlı olmalıyız

Olay sırasında Kılıçdaroğlu'nun yanında bulunan CHP'li Levent Gök, saldırı anına ilişkin bilgi verdi. Gök, "Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır" dedi.



CHP'li Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı açıklamada, "Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıya zemin hazırlayan herkesten siyaseten ve hukuken her türlü hesabını soracağız" ifadelerini kullandı.

Şehit cenazesinde yaşanan olayla ilgili Ankara Valiliği de olayla ilgili sosyal medyadan açıklama yaptı.

“Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu'na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır.” (sondakika.com)