Cumhuriyet Halk Partisi’nin tüm Türkiye’de girdiği kongre süreci Düzce’de de ilerliyor. bugün Kızılay Düğün Salonu’nda yapılan ve Çetin Bektaş ve Saim Aksöz’ün yarıştığı Merkez İlçe Kongresi ile  CHP’nin ilçe kongreleri süreci sona erdi. Delegelerin oylarının çoğunluğunu alan Saim Aksöz CHP Merkez İlçe Başkanı oldu.

Her yanı parti bayraklarıyla süslenen Kızılay Düğün Salonu’nda yapılan  Merkez İlçe Kongresine CHP il ve ilçe teşkilatlarından temsilciler, delegeler ve partililerin yanı sıra, partinin göreve yeni gelen Bolu İl Başkanı Tanju Özkan, diğer siyasi partilerden ve sivil toplum kuruluşlarından temsilciler katıldı.

Yeni isimlerin önünü açmak için aday olmayacağını söyleyen CHP Merkez İlçe  Eski Başkanı Kerim Görün’ün açış konuşmasını yaptığı kongrede, Cengiz Aydın’ın başkanlığında kongre divanı oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi.

Faaliyet raporlarının okunmasının ardından geçilen ve iki blok liste ile gidilen, 212 kayıtlı delegenin bulunduğu CHP Merkez İlçe Kongresi’nde 178 delege oy kullanırken, geçerli oyların 93’ünü alan Saim Aksöz  Merkez ilçe başkanlığına seçilirken, Çetin Bektaş 85 oy aldı. Oyların yakınlığı ise partide seçimin başa baş geçeceği değerlendirmelerini doğruladı.