Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Düzce'de de kadınlar günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. CHP İl Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadın Günü nedeniyle Anıt Park'a çelenk bıraktı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından CHP Kadın Kolları Basın Sözcüsü Nevin Teke bir açıklama yaptı. Teke, 8 Mart'ın tüm dünyada kadınların, özgürlük, eşitlik ve dayanışma hareketinin simgesi olduğunu belirterek, "8 Mart, hepimize kadınların eşit insanlar olduklarını hatırlatan bir gündür. Kadınlara hak ettikleri gibi yaşamalarını sağlama borcumuzu hatırlamanın günü. Bir başka deyişle de, kadın-erkek eşitliğine dair eksiklerin bilançosunu gördüğümüz bir yüzleşme günü." dedi.

Teke, "Hayatın her alanında eşit insan olarak var olabilmek için kapsamlı ve kararlı bir hükümet politikasına ve kararlı bir siyasi iradeye ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Tarlada eken, fabrikada işleyen, okulda öğreten, hastanede tedavi eden, mahkemede karar veren, evde huzuru düzeni sağlayan, hiçbir güçlük karşısında yılmayan, usanmayan, mucizeler yaratan, bizlerin yaşam hakkını elimizde tutan kadınlarımızın, gelecekten emin, şiddete uğrama korkusu ve zorla evlendirilme baskısı hissetmeden mutlu olması, üretime, istihdama ve siyasete eşit katılımı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında gerçekleşecektir. Aile sigortasını kurarak öncelikle kadınların ve çocukların yoksulluğun şiddetinden kurtulmasını, güçlenmesini hedefliyoruz." dedi.

26309

Milliyetçi Hareket Partisi'nde de kadınlar günü unutulmadı. MHP'li kadınlar düzenledikleri çay etkinliği ile kadınlar gününü kutladı. Kadınlar günü etkinliğinde kanuşan MHP İl Başkanı Abdullah Danışmaz, kadınlar gününü kutladı. Sonrasında Millyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Başkanı Sevilay Arıbaş Konuşmasında Dünya Üzerindeki bütün kadınların senede bir gün değil, yılın 364 günü'de bugun olduğu gibi hatırlanması, yapılan ulvi görevlerinde aynı ölçüde takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Konuşmasını sonunda Müzik dinletisi ile devam edern programlarında hediye çekilişi yapılarak Hediyeler dağıtıldı.

26315

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle HAS Parti Kadın Kolları İl Başkanı Hilal Alkan tarafından yapılan açıklamada, kadının hayatın her evresinde erkeklerle aynı haklara sahip olması gerektiği savunularak, "Kadınların baskı altına alınmaları ve özgürlüklerinin kısıtlanması kabul edilemez" denildi.

Alkan, "Modernitenin getirdiği sosyal yapılanma ve bireyselleşme, daha doğrusu bireycileşme ile aile yapıları zayıflarken, yalnız başlarına mücadele etmek zorunda kalan kadınlar bir de kariyer yada çocuk ikileminin içine sıkıştırılmışlardır. Kadınlar toplumda, ailede, işhayatında, politikada sosyal hayatın her evresınde erkeklerle aynı haklara sahip olup ayrımcılığa uğramaları, baskı altına alınmaları, özgürlüklerinin kısıtlanması kabul edilemez."dedi.

26317

Haber, R. BAL