5 Aralık Kadın hakları günü dolayısıyla CHP kadın kolları üyeleri CHP İl Binasında basın açıklaması yaptı. Kadın kollarını temsilen açıklama yapan Nurcan Kurt, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadının toplumsal yaşamda ve siyasal alanda söz sahibi olmasına verdiği önemi değinerek 5 Aralık 1934 yılında Türk kadının seçme seçilme hakkı vermesinin diğer uluslara da örnek olduğunu belirtti.

Kurt, cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş savaşının kazanılmasında, önemli görevler üstlenmiş olan Türk kadınının, toplumsal yaşamda önemli bir yere sahip olacağını, kadınlarında erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacağını belirterek kadının toplum içindeki yerini belirleyen, onların hak ve hukukunu güvence altına alan reformları peş peşe gerçekleştirerek diğer uluslara örnek olmuştur.” Dedi.

Töre cinayetleri ve berdel uygulamaları ile belli bölgelerde kadınların ezildiğini belirten Kurt, Türk kadınına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı ve tüm kadınların 5 Aralık Kadın Hakları Gününü kutladı.

Kurt, “ Biz cumhuriyet kadınları Atatürk ilke ve inkılapları ışığında Türkiye cumhuriyetinin laik, demokratik, hukukun üstünlüğüne ve sosyal adalet anlayışına Kurtuluş Savaşı kahramanları gibi sahip çıkmalıyız. Haklarımızın oturup ayağımıza gelmesini beklemeden gelecekte çocuklarımıza daha güvenilir bir ülke, sağlam bir gelecek bırakmak istiyorsak azimle çalışmalıyız.” Diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından CHP Kadın Kolları Başkanı Aslı Tuğan ve parti üyeleri Düzce’nin tek kadın muhtarı olan Karahacımusa Muhtarı Hanife Gür’ü ziyaret ederek kadın hakları gününü kutladı.

CHP Kadın Kolları Başkanı Aslı Tuğan Düzce’den seçilmiş tek kadın muhtar olan Hanife Gür’ü