CHP kadın kolları ve il teşkilatı anıtparkta program düzenledi.Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda anıta çelenk sunumu yapıldı.Kadınlara karanfil dağıtıldı.


Chp Düzce Belediye Başkan adayı Basri Karslıoğlu ve il teşkilatının katıldığı programda günün anlam ve önemi belirten basın açıklaması yapıldı.Düzce Chp Kadın kolları basın sözcüsü Nevin Teke “
Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü. Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak ailenin ve toplumun temelini oluşturan emeğin sevginin saygının ve hoşgörünün sembolü olan kadınlarımızın 8 mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, bu anlamlı günde tüm dünya kadınlarına da sevgilerimizi yolluyoruz.”dedi ve kısa taihçesinden bahsetti.8 Mart Dünya Kadınalar Günü 1984 yılından itibaren ülkemizde de kutlanmaktadır diyen Teke Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde Türkiye Cumhuriyetinin kadınlarımza en büyük armağanı siyasal ve soyal alanda erkekle eşit hakların verilmesidir.”dedi. Nevin Teke Şu ifadelerle basın açıklamasını sürdürdü.

“Türk Medeni Kanununda, Türk kadınını gelişiminin önündeki engellerin önemli bir bölümünü ortadan kaldırmıştır. Anayasa değişikliği ile kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmış, iş kanununu 1936 da yürülüğe girmesi ile kadınların çalışma hayatına düzenleme getirilmiştir.
Bu gün kanunların kadına sağladığı tüm haklardan kadınlarımız gerekli ölçüde yararlanamamaktadır. AKP iktidarının iş başına gelmesi ile birlikte toplum sadece ekonomik ve politik yaşamda değil sosyal, hukuksal ve kültürel alanda kazanılan haklardan geriye düşmüştür.”



“Son zamanda çıkarılan kanunlarla toplumda güçler ayrılığı gerekirken yasama, yürütme ve yargıyı tek elde toplama gayreti ön plana çıkmıştır. Bu durum toplumda hukukun üstünlüğü, demokrasi, insan hakları, özgürce yaşam, eğitim ve ekonomiyi olumsuz etkilemiştir. Dolayısıyla kadına her alanda uygulanan cinsiyet ayrımcılığı eğitimdeki gerilemeler, kadına yönelik töre cinayetleri, şiddet, taciz, kadın cinayetlerindeki artış kadınlara ikinci sınıf insan muamelesini yapıldığının göstergeleridir. Ne yazık ki bu haksızlıklara uğrayan kadınlar AKP iktidarının kadınları adeta kaderine terketme haklarını korumama uygulamsı ile karşı karşıya kalmışlardır.
Bu kötü gidişe son vermek için kadınlarımızı kadın haklarının kazanılması ve geliştirilmesinde öncü rol oynayan Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında haklarımız için mücadele etmeye Türk kadınının gücünü göstermeye davet ediyoruz”.