CHP Düzce İl Başkanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü olması dolayısıyla emekli öğretmenler için çay sohbeti etkinliği düzenledi. Parti binasında gerçekleştirilen etkinliğe, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve partililer de katıldı.
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı emekli öğretmen İsa Yıldız yaptı.

“Eğitimin asıl unsuru da öğretmendir”
Konuşmasına 24 Kasım öğretmenler Günü’nün tarihçesini anlatarak başlayan Yıldız, şunları kaydetti:

“Nitelikli bir eğitim sistemi ülkelerin özgürlük ve bağımsızlığının teminatı, kalkınma yarışında öne geçmenin temel unsurudur. Eğitimin asıl unsuru da öğretmendir. Bugünün öğretmenler günü olarak kutlanması ülkemizin öğretmenlere verdiği değeri gösteren en önemli simgedir.”



“Öğretmenlerimizin olanakları artırılmalıdır”
Öğretmenlerin yaşadığı sorunları da aktaran Yıldız, şu ifadeler eyer verdi:

Çocuklarımızı emanet ettiğimiz ve geleceğimizin mimarı olan öğretmenlerimiz en iyi koşullara sahip olmadan, ülkemizin eğitim sistemi hak ettiği seviyeye çıkamaz. Bugün ne yazık ki öğretmenimizin içinde bulunduğu koşullar bu temel gerekçelere uygun değildir. Atanamayan öğretmenler karşımızda önemli bir sorun. Yanlış eğitim politikaları nedeniyle binlerce eğitimli öğretmen öğrencilerden, öğrenciler de eğitimli öğretmenlerden mahrum durumda. Bu acı tablo değişmek zorundadır. Öğretmenlerimizin olanakları artırılmalıdır. Ücretli öğretmenlik de önemli bir sorundur. Öğretmenler kadrolu olmalıdır. Ek göstergeler ve ek ders ücretleri yükseltilmelidir.”



“Aydınlanma Devrimi’nin bugünlere gelebilmesinde en önemli pay sahibi olan öğretmenlerimiz”
CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ise, öğretmen bir anne babanın çocuğu ve öğretmen eşi olduğunu belirttiği konuşmasında tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Özcan, “Öğretmenlerimize biz toplum olarak müteşekkir olmalıyız. Çünkü Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün Aydınlanma Devrimi’nin bugünlere gelebilmesinde en önemli pay sahibi olan öğretmenlerimiz. Keşke, ülkemizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretmenlere verdiği değer, kendisinden sonra gelen yöneticiler tarafından da verilseydi bugün Türkiye’de gericiliği ve yobazlığı hiç konuşmuyor olurduk. Ama her şeye rağmen sizlerin yetiştirdiği öğrenciler sayesinde Cumhuriyetimiz birkaç yıl içerisinde 100.yılına ulaşmış olacak. Bundan dolayı bu toplum öğretmenlere ne kadar müteşekkir olsa hakkını ödeyemez.” Dedi.
Atanamayan öğretmenler için somut bir adım atılmadığına da dikkat çeken Özcan, bununla ilgili TBMM’de çalışmalar devam ettiğini ancak somut bir adım olmadığını söyledi.


Haber: Ö. YILMAZ