Düzce Valiliği, Karaman'ın Ermenek İlçesi'nde meydana gelen maden ocağı kazası nedeniyle Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunun iptal ederken, Düzce CHP İl Örgütü Cumhuriyet’in kuruluşunun 91. Yılını düzenlenen “Cumhuriyet Gecesi” ile kutladı.

 

 

 

 

Bir otelde düzenlenen yemekli gece saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

 

 

 

CHP İl Örgütünün coşkulu bir şekilde hep bir ağızdan okuduğu istiklal marşının ardından CHP İl Başkanı Müjgan Çakman ve Doğruyol Partisi'nin Düzceli eski Bolu Milletvekili Necmi Hoşver birer konuşma yaptı.

 

 

 

ÇAKMAN: BURUK KUTLUYORUZ

 

Çakman, “Daha coşkulu olmasını diliyordum. Ancak içimiz buruk kutluyoruz. Geldiğiniz için onur duyduk.” Derken, Hoşver ise “ Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum. Gerçi Türkiye’de pek mutlu olunacak manzara yok ama inşallah hepsi aşılacak.” dedi.

 

CUMHURİYETİN DEĞERLERİ GÜN GEÇTİKÇE AŞINIYOR

 

Geceye katılan CHP’nin Düzce’de görevlendirdiği Bursa Milletvekili Kemal Ekinci, Öncü TV mikrofonlarına özel açıklamalar da bulundu.

 

 

 

ULUSAL BAYRAMLARIMIZDA ÇAPANOĞLU ÇIKIYOR 

Ekinci Cumhuriyet resepsiyonlarının iptalini şöyle değerlendirdi: Ekinci, “Ne hikmetse bizim ulusal bayramlarımızda mutlaka bir çapanoğlu çıkıyor. Sanki bu törenlerin ertelenmesi için özel çaba sarf ediliyor. Elbette 18 madencinin ölümü bizi yaralamıştır. Ulusal bayramların kutlanmasına engel değildir. Şölen biçiminde değil de matem şeklimde kutlarsınız. Şehitlerimizi iş kazasında yitirdiklerimizi minnetle anıyoruz. Onları anmamak mümkün değil. Bu Türkiye Cumhuriyetinin var olma bayramı ıskalayamazsınız.” ifadelerini kullandı. 

 

 

Haber; S.KAŞKIR