Milliyetçi Hareket Partisi eski Teşkilatlardan Sorumlu Başkanı ve eski Ticaret ve Sanayi Odası meclis başkanı Nusret Özsoy, Televizyonumuzun 21. Yıldönümünü dolaysıyla yaptığı ziyarette  özel açıklamalarda bulundu.  MHP’den Milletvekili aday adayı olacağı konuşulan Özsoy, bu konuda sorduğumuz soruya net cevap vermedi. Bu konuda kendisine kamuoyunda bir talep olduğunu belirten Özsoy, milletvekili aday adaylığının tek başına alınacak bir karar olmadığını söyledi.

CİDDİ TEPKİLER ALIYORUM

Özsoy, “Şuanda öyle bir düşüncemiz yok. Parti içinden gerekse parti dışından arkadaşlarımızla istişareler yapıyoruz. Olmam yönünde çok ciddi tepkiler alıyorum.  Milletvekili süreci çok ciddi hesap kitap yapılması gereken bir süreç. Çok onurlu da bir görev. Şuanda dedikoduyla değil, kendimiz istişare yapıp bizi bu uğurda görmek isteyen insanlarla konuşup karar vermemiz gerekiyor. Benim yalnız başıma vereceğim bir karar değil.” dedi.

MECLİSTE SIKINTILARI DİLE GETİRİYORUZ

Özsoy, bugünlerde kavgalarla gündemde olan Ticaret ve Sanayi odası ile ilgili görüşlerini de paylaştı.Özsoy, “Meclisi başkan temsil eder. Bu kavga meclis başkanı ve yönetim kurulu başkanı ile değil, meclisin çoğunluğunun bazı şeylere itirazından kaynaklanan konular. Kamuoyuyla meclis başkanı yönetim kurulu başkanı çekişiyor gibi görünüyor. Mecliste sıkıntıları dile getiriyoruz. Şuanda çok ciddi şekilde yönetilmediğini düşünüyoruz. Bunlara itirazımız var. 12. Mizanda onaylanmadı.”dedi.

DÜZCE’YE ZARAR VERİYOR

“Her tartışma, bulunduğu makam ve Düzce’ye zarar verir.” Şeklinde sözlerine devam eden Özsoy, kavgalar yüzünden odanın ciddi bir yol kat edemediğini belirtti.

Özsoy, “TSO da önemli bir sivil toplum kuruluşu. Bir kısmının Fahri Çakır’a her yaptığı şeyde muhalefet etmiyor. Getirdiği güzel şeylere de çok ciddi katkı sağlıyoruz. Bunlar güzel şeyler değil. Tüm kurumların birlik beraberlik içinde hareket etmesini istiyoruz. Şuanda geldiğimiz noktadayız. Bu da odaya ciddi zarar veriyor.” diye konuştu.

KÜSKÜNLÜKLERİ ARTTIRDI
 
Bütçesinin sürekli veto edilerek başkanın zor durumda bırakılmasını ise “hoş değil” şeklinde yorumladı. Özsoy, Küskünleri barıştıracağım sözüyle göreve başlayan Oda Başkanı Fahri Çakır’ın dargınlıkları arttırdığını öne sürdü.

Özsoy, “Ticaret ve sanayi odasının başkanın görevi dargınları küskünleri barıştırmak değil. Kimsenin dargın olması dinen de caiz değil. Mesela gümrük ile ilgili şeylerde vardı. Kendisinin siyasetçi olduğundan daha çabuk halledeceğini söyledi. Geldiğimiz noktada baktığımızda Bolu’da gümrük açıldı. Düzce hala gümrüğü bekliyor. İnsanları barıştıracağım derken, kendisini seçenleri daha kavgalı hale getirdi. Fahri Bey, dargınlıkları küskünlükleri arttırdı. ”ifadelerini kullandı.  

Haber;S.KAŞKIR