Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak sulama döneminin hava koşullarının sıcak geçmesi halinde ekim ayı sonlarına kadar sarkacağını söyleyerek çiftçilere izinsiz sulama yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

“2011 sulama çalışmaları mayıs ayı itibari ile başladı. Sulama dönemi eylül ayının 15’ine kadardı. Ancak meteorolojiden aldığımız bilgilere göre bu yıl sıcak hava daha uzun süre etkisini gösterecek. Buda sulama döneminin ekim ayının sonuna kadar sarkabileceğini gösteriyor. Buradan çiftçilerimizi sulama işlemlerini kontrolsüz yapmamaları hususunda uyarmak istiyorum. Sulama personellerimizden gerekli izinleri alarak gerekli beyanları doldurduktan sonra sulama yapsınlar. Aksi takdirde çiftçilerimiz birbiriyle ters düşüyor.”

Kavak daha sonra geriye dönük çiftçilerinin borçlarının silinmesi konusunda çiftçilerin 1 ay için taksitlendirmeleri yapmazlarsa gerekli yasal işlemleri başlatacaklarını belirtti.

“Hükümetimiz seçim öncesi çiftçilerimize bir kolaylık getirdi ve faizleri sildi. Ancak çiftçilerimizden bu konuda yeteri kadar talep gelmedi. Eğer bir ay içinde taksitlendirmeleri yapmazlarsa gerekli yasal yollara başvuracağız.”

Haber; S. KAŞKIR