Bakanlar Kurulunun konuyla ilgili ''Yurt İçi Sertifikalı Tohum, Fidan, Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı ile Sertifikalı Tohum Üretiminin Desteklenmesine Dair Karar'', 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Buna göre, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde kaliteye, teknoloji kullanımına ve çevre koruma önceliklerine göre bitkisel üretim faaliyetinde, sertifikalı tohumluk kullanımının yetersiz olduğu bazı türlerde yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohum, fidan, çilek fidesi ve standart fidan kullanan çiftçilere dekar başına destekleme ödemesi yapılacak.
Söz konusu desteklerden, kamu tüzel kişileri hariç, Çiftçi Kayıt Sisteminde kayıtlı olan ve yurt içinde üretilip sertifikalandırılan tohumluklar ile standart fidan kullanan çiftçiler yararlanacak.
Bu çerçevede, dekar başına buğday, yonca için 5 TL, arpa, tritikale, yulaf ve çavdar için 3,5 TL, çeltik ve yer fıstığı için 8 TL, nohut, kuru fasulye, mercimek için 6 TL, susam, kolza (kanola) ve aspir için 4 TL, patates için 20 TL, korunga ve fiğ için 3 TL ödeme yapılacak.