1994 yılında şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Tunceli Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu'nun oğlu Gökhan Çillioğlu, dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş'in yargılanması gerektiğini söyledi.

Gökhan Çillioğlu, 18 yıl sonra babasının intihar etmediğinin, öldürüldüğünün ortaya çıktığını açıkladı. Yasemin Güneri'nin konuğu olan Gökhan Çillioğlu, babasının 'yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım ile 'boz' kod adlı Yusuf Geyik'in öldürüldüğüne dair delillere ulaşıldığını da söyledi.

Gökhan Çillioğlu“Hayatını kaybeden komutanlarımız Hulusi Sayın, İsmail Selen, Temel Cingöz, Eşref Bitlis, babam. Bunların büyük bir bölümü şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Ortak noktası neydi bunların. Ortak noktası, özellikle babamın güneydoğu sorunun PKK ve Kürt meseli olarak görmediğini söylemesi" şeklinde konuştu.

Gökhan Çillioğlu, 'Doğan Güreş de yargılanmalı mı' sorusuna “Tabii ki yargılanmalı” diyerek cevapladı.

Çillioğlu şöyle konuştu "Yeşil'in babamı tehdit ettiği noktasında, O gün orda olan şahısların ifadeleri bunlar. 02.22 babamla karşılıklı ifadeleri var, tehdit gibi mi? Tehdit gibi. Babama, senin kitabını dürdüm diye bir ifadesi var Mahmut Yıldırım'ın.”

'Yeşil yaşıyor mu' sorusuna Çillioğlu “Ben yaşadığına inanıyorum” diyerek cevap verdi. Gökhan Çillioğlu, 'Size göre bunları hakim karşısında görebilecek miyiz? sorusunu “Bence görebileceğiz. Artık kurumlar çok ciddi çalışıyorlar. yakalanacaklarını düşünüyorum. ulaşılacağını düşünüyorum” şeklinde cevapladı.