Yığılca'nın 500 nüfuslu Hoşafoğlu Köyü sınırlarında 2 yıl önce yapımına başlanan çimento fabrikası inşaatının 1 hafta önce durdurulduğu öğrenildi. 

Yapımının gündeme geldiği günden beri olumlu-olumsuz bir çok açıklamanın yapıldığı yatırımın yükseleceği alanda aylardır iş makineleri ile harıl harıl düzeltme çalışması yürütülüyordu.

Ünlü Müteahhit Ali Ağaoğlu'nun şirketi tarafından ilk kazmanın 2015 yılında vurulduğu Hoşafoğlu Köyü'ndeki 200 dönümlük alanın fabrika binası yapılacak bölümünde ortalama 60 işçi çalışıyordu. Aralarında Yığılcalı vatandaşların da bulunduğu işçilere 1 hafta önce "Çalışma durdu, artık gelmeyin" denilerek, gerekli ödemelerin yapıldığı öğrenildi.

Öte yandan geçmişte "Silah fabrikası kurulacak" denilerek bir çok köylüden arsa alınan ve daha sonra yatırımcının değişmesi ile çimento fabrikası kurulacağı açıklanan bölgede çalışmaların durması farklı yorumları da beraberinde getirdi. 2 yıldır inşaat mevsiminde yürütülen çalışmaların sadece alan düzeltmesi ile kalması ve hala fabrika binası yapımına başlanmaması nedeniyle köylüler arasında "Tepkiler yüzünden çimento fabrikasından vaz mı geçildi?" sorusunun sık sık dillendirilir olduğu bilgisi edinildi.

Fabrika yönetimi tarafından alınan karar doğrultusunda duran inşaatın ilerleyen günlerde tekrar başlayıp başlamayacağını ise zaman gösterecek.

Haber:C.ÜSTÜNER