Düzce Belediyesi ulaşımda yenilikler getirmeye devam ediyor. Doğalgazla çalışan otobüslerden sonra şimdi de körüklü otobüslerin halkın hizmetine sokulması için düğmeye basıldı. Bunların dışında Düzce’nin ulaşımını rahatlatmak adına “Troleybüs” gibi projeleri olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, göreve geldikten sonra elektrik ile çalışan çevre dostu otobüslerle de deneme sürüşleri yapmıştı. Troleybüs vaadi ve elektrikli çalışan otobüs testleri ile devam eden süreç körüklü otobüs alınmasına karar verilerek tamamlandı. Otobüs filosuna üç adet körüklü otobüs katmaya karar veren belediyenin daha önceki girişimleri yerine neden böyle bir adım attığı merak ediliyor.

ÜNİVERSİTE VE KALICI’YA TROLEYBÜS DEMİŞTİ
Öncü TV’de 9 ay önce katıldığı programda Avusturya seyahatinde Düzce’deki ulaşımla ilgili bazı temaslarda bulunduğunu belirten Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş,  üniversite ve Kalıcı Konutlara gücünü yol boyunca asılı olan bir elektrik hattından alan elektrikli otobüs olan “troleybüsü” hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etmişti. Keleş, bu konuda “Kayak merkezi kurmaya gittik ama ikinci gündemim vardı. Türkiye’ye telli troleybüs sistemi ile alakalıydı. Şubat ayının ikinci haftasından bir heyet Düzce’ye geliyor. Elektrikli sistem. Çevre kirliliğini de önlüyor. Yukarıda tel döşeli tele dokunarak gidiyor. Büyük tasarruf sağlıyor. Raylı sisteme göre 20 de bir. Raylı sisteme göre 500 bin dolar daha ucuz.“ diyerek düşüncelerini Düzcelilerle paylaşmıştı.

ELEKTRİKLİ ARAÇ DA GÜNDEMDEYDİ
Başkan Keleş 4 ay önce ise halk otobüs filosuna elektrikli araçları ilave etmeyi planlamış, belediye meydanında Düzce’ye getirilen elektrikli araçla test sürüşü yapmıştı. Otobüsleri beğenen Keleş, “İlimizde hava kirliliğine karşı mücadelemiz her alanda devam edecek. Bu kapsamda ulaşım filomuzu da iyileştireceğiz. Deneme sürüşünü bizzat kendim sizlerle birlikte yaptık ve gördük ki yeni araçlar hem çevre dostu hem de oldukça konforlu ve sessiz. Bütün çalışmalarımız vatandaşlarımızın şehir içi seyahatlerinin konforunu artırmak ve memnuniyeti sağlamak için” demişti.
Kimi vatandaşların Düzce şehir merkezinde hareket kabiliyeti sınırlı kalacağını düşündüğü körüklü otobüslerden sonra hem yakıt maliyeti hem de havanın temiz kalmasını sağlayan çevre dostu elektrikli otobüsler için de harekete geçip geçmeyeceğini zaman gösterecek.    

Haber:Y.SEVER