Düzce’de şehir içi trafik ile şehirlerarası trafiğin en çok birbirine karıştığı nokta olan Çoban’da proje çalışmalarının sonuna gelindi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ilk düşünülen projede yapılan değişiklikler ile ilgili olarak Belediye Meclisi üyelerine bilgi verdi. Başkan Keleş, projenin son halini aldığını söyledi.

 

Buna göre, daha önce Atatürk Bulvarı’ndan D655 yolu’na doğru yapılması düşünülen altgeçitten vazgeçilerek, D100 karayolu üzerinde bir alt geçit yapılmasına karar verildi.

 

 

D 100 karayolu üzerinde yaklaşık yüz metre önceden bir dalış ile Düzce-Akçakoca geçişinin altına girilecek. Alt geçit için Çoban’da yol üç şeride çıkarılarak  karayolunda muhtemel bir genişleme sırasında buranın önceden uyumu sağlanmış olacak.Alt Geçidin  D100 üzerinde inşa edilmesinin bir etkisi de maliyette olacak. Son haliyle bile büyük miktarlar tutması beklenen Alt Geçit projesi için istimlak masrafı gerekmiyor. Başkan Keleş, proje finansman bedelinin yüzde 75’lik bölümünün hazır olduğunu da dile getirdi. 

 

Başkan Keleş, belediye meclis üyelerine konuyu anlatırken, alt geçidin fora kazık sistemi kullanılarak inşa edileceğini, proje tamamlandığında Düzce trafiğinin üzerinden önemli bir yükün kalkacağını da söyledi.

 

Daha önceki projeden vazgeçilmesinin pek çok nedeni var. Atatürk Bulvarı üzerinden Akçakoca yönüne yapılacak olan bir alt geçidin dalış mesafesinin uzunluğu nedeniyle, Bulvar yönünde bulunan işyerlerinin atıl kalmasına neden olacağı, aynı zamanda önemli bir istimlak bedeli ödenmesine neden olabileceği gösteriliyor.