Düzce Belediyesi, Çoban’a merkezden Akçakoca yönüne gidecek araçların geçişini sağlayacak bir alt geçit için hazırlıklarını sürdürüyor. Öncelikle alt geçidin projesi için bir ihale yapılacak.

Alt Geçiş projesi için yapılan ihale Kamu İhale Kurumu’na gönderildi. Yaya geçişleri sırasında oldukça fazla kazanın yaşandığı, trafiğin özellikle sabah ve akşam saatleri ile bayram dönüşlerinde  oldukça sıkışık saatler yaşadığı Çoban Kavşağı, proje uygulamaya geçtiğinde oldukça rahatlayacak.

Alt geçidin sadece araç geçişi için düşünüldüğü, yaya geçişleri için D 100 üzerinde ayrı düzenlemeler yapılacağı öğrenilirken, projenin tamamlanarak inşa çalışması için onay çıkması durumunda yaklaşık 4 ay gibi bir sürede çalışmanın tamamlanabileceği ifade ediliyor.

Kavşağın kent merkezi tarafında yolun nispeten dar olması nedeniyle bazı sıkıntıların yaşanmasının muhtemel olduğu belirtilirken, Akçakoca tarafında yolun alt geçit yapımı için gayet müsait olduğu belirtiliyor.

Projenin yaklaşık maliyetinin 2 Milyon YTL olarak ifade edilirken, kesin maliyet projenin tamamlanması ile birlikte ortaya çıkacak. Projenin uygulaması konusunda onayın ardından çalışmalara kısa sürede başlanabilecek.