Aylardır ne zaman yapılacak diye beklenilen Çoban Dalçık’ta çalışmalar başladı. Şimdi de kafalarda çalışmalar tam manası ile başladığında yol güzergahı nasıl olacak ve proje bittikten sonra tekrar dalçık’ın üzerinde ışık olup olmayacağı sorulmaya başladı. Bu sorulara açıklık getiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, çalışmaların devam ettiğini ve bir kasama olmadığı kaydetti ve çalışmalar devam ederken bir sıkıntı yaşanacağını ve amaçlarının sıkıntıyı en asgariye indirmek olduğunu vurguladı.

“Çalışmalarımız devam ediyor. Dalcıkta özellikle güzergahları belirlemek için çalışmalar yapıyoruz. Bizim alternatif güzergahlarımız belli. Bu konu üzerinde sürekli toplantılar yapıyoruz. Tabi çalışmalar tam manası ile başladığında orada bir sıkıntı yaşanacak. Bu bir gerçek. Ama bizim hedefimiz bu sıkıntıyı an asgariye indirmek. Tabi trafik güzergahı olarak çalışmalar devam ettiği sırada tali yollardan trafiği verme düşüncemiz ama bunları zaten netleşince kamuoyuna duyuracağız.”
Proje bittikten sonra dalcıkta tekrar ışık olacağını ifade eden Başkan Bayram, burada amacın İstanbul Ankara yönünde ilerleyen araçların rahat akıp gitmesi olduğunu ve Düzce Akçakoca istikametinde dalçıkın üzerinde ışık olacağını vurguladı.

“Proje bittiğinde doğu batı yönünde ilerleyen araçlar hiç durmaksızın ilerleyecek. Ancak dalçıkın üzerindeki bölümde yan yollar olacak bu yüzden burada ışık olacak. Burada amaç D-100 karayolunun akışını sağlamak.”

Haber; R. BAL