Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Gençlik Merkezleri’nde 2015 yılında uygulanmaya başlanan atölye programları kapsamında Düzce’de bu yıl kapılarını açan “Dini İlimler Atölyesi”, 200 öğrencisi ile yaz dönemi eğitimlerini noktaladı. İslam dininin insanlığa sunduğu güzellikleri gençlerin alanında ehil kişilerce öğrenmesini amaç edinen Dini İlimler Atölyesi’nin kapanışı dolayısıyla Düzce Gençlik Merkezi’nde bir program düzenlendi. Yaşları 9 ila 29 arasında değişen atölye öğrencileri, yaz dönemi boyunca öğrendikleri dini bilgileri bir gösteri ile katılımcılara sundu. Velilerin büyük bir heyecanla izlediği gösteriler sonunda atölyede eğitim alan öğrencilere, anı olarak madalya takıldı. 

“2. gençlik merkezi faaliyete geçtiğinde öğrenci sayısı 1000’e ulaşacak”
Kapanış programı sonrasında mikrofonumuza konuşan Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci; yaz aylarının gelmesiyle beraber velilerin çocuklarının boş zamanlarını değerlendirmek adına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne müracaatlar yaptığını belirterek, şöyle devam etti: “Spor il Müdürlüğümüz, Gençlik Müdürlüğümüz Dini İlimler Atölyesi adı altında isteyenlere dini eğitim veriyoruz, Kur’an eğitimi veriyoruz. Gitar, müzik aletleri kullanma eğitimi veriyoruz. Bunun yanında piknikler, sosyal sorumluluk projelerinin içerisine atarak değişik etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Bir nevi çocuklarımızı ve gençlerimizin bu yapmış olduğumuz etkinliklerle zamanlarını en iyi şekilde geçirmelerini sağlamaya çalışıyoruz. 2. gençlik merkezimizin faaliyete geçmesinin ardından yaklaşık 1000 öğrenciye ulaşmış olacağız. Bunun yanında yine Spor İl Müdürlüğü’müzün bünyesinde spor okullarımız var biliyorsunuz. Bu okullarımız devam edecek ama Dini İlimler Atölyemiz süresini doldurdu.” 

200 öğrenci ve 10 eğitmenle atölye programı tamamlandı
200 öğrenci ve 10 eğitmenle birlikte yüzde 90 başarıyla beraber Dini İlimler Atölyesi’nin kapanışı yaptığını ifade eden Derece, şunları kaydetti: “Tabii mutluyuz çünkü çocuklarımız hem Gençlik Merkezi’mizi hem tanımış oldu hem de Gençlik Merkezi’mizin faaliyetlerinin ne olduğunu görmüş oldu. Bütün velilerimize buradan teşekkür ediyoruz. Çocuklarını bıkmadan, usanmadan kurslarımıza getirdiler. Kurslarımızı veren hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sene yine aynı şekilde devam edeceğiz.”  

C. ÜSTÜNER