23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle kutlama mesajları yayımlandı. "Değerli Düzceliler, Sevgili Çocuklar" ifadesi ile başladığı kutlama mesajında Vali Ali Fidan, şu ifadelere yer verdi: "Egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete tevdi edilişinin ve milletin ortak iradesinin eseri olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 96. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı gururla kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan 1920, aziz milletimizin tarihinde çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu tarihi gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tüm olumsuz şartlara ve zorluklara rağmen, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” anlayışıyla yürütülen hürriyet ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli adımlarından birinin atıldığı gündür. 23 Nisan, çocuklara armağan edilen tek ve evrensel bayram olması açısından da ayrı bir mana taşımaktadır. Geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımıza duyulan güven ve itimadın ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti; yarının büyükleri sevgili çocuklarımızın omuzlarında daha gelişmiş, daha müreffeh, saygı duyulan bir ülke olarak, hür ve bağımsız bir şekilde sonsuza kadar varlığını sürdürecektir. Bu duygularla, tüm çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, en içten sevgi ve saygılarımı sunarım."

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 96.yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, Aziz Milletimizin geleceği, varlıklarıyla hayatımıza umut ve neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularımla kutluyorum.

Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erküt Güre

“Türk Milleti’nin aydınlık geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın, sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri en büyük isteğimizdir. Bu duygularla sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bu güne anlam katan çocuklarımızın ve aziz milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin ise mesajında, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Milli iradenin tecelli ettiği TBMM’nin kuruluşun 96. yıldönümünde ‘Yeni Türkiye’ hedeflerine adım adım ilerliyoruz. Tarihimizin gurur dolu sayfalarının yeni nesillerce öğrenilmesi ve Türk Devleti’nin devamını emanet edeceğimiz çocuklarımızın bu bilinçle yetişmesi amacıyla Ak Parti İl Teşkilatı olarak Milletimizin ve bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum.” ifadelerinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan

’’Tüm Düzce halkını 23 Nisan Cumartesi günü saat 09.00’da Anıtpark’a davet ediyoruz. Gelin, Çocuklarımıza Cumhuriyet'e, Egemenliğe vatanımıza sahip çıkalım.

Bizler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının iptal edilmesini doğru bulmuyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Çocuklarımız bu ülkenin geleceğidir. Ülkemize, devletimize ve milletimize yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında, her zamankinden daha fazla Cumhuriyetimizin ilkelerine sahip çıkma, birliğimize ve bütünlüğümüze sahip çıkma mecburiyetinde olduğumuz açıktır. Gelin, Cumhuriyet'e, Millet Egemenliği' ne, çocuklarımıza, şehitlerimize, vatanımıza el birliğiyle sahip çıkalım. Gelin, 14 yıl önce olduğu gibi ulusal bayramlarımızı birlikte kutlayalım.

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl  Başkanı Onur Özen

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl  Başkanı Onur Özen’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili kutlama mesajı şöyle: “Milli iradenin tecelli ettiği tarihi bir gün olan 23 Nisan 1923 tarihi Türk milletinin bağımsızlığına ne kadar inanmış olduğu gösterir tarih olmakla beraber bağımsızlık mücadelesinin sonucu olarak da egemenlik hakkı Türk Ulusuna verildiği tarihi bir gündür.Büyük Millet Meclisimizin toplumsal dayanağı ve güvencesi ise ‘bugünün çocukları, yarının büyükleri’ olacak olan çocuklarımızdır. Bu vesile ile ülkemize bağımsızlığı, mili egemenliği getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Aziz Milletimizin ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez

Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sönmez, mesajında ağırlıklı olarak hükümeti hedef aldı ve şunları kaydetti: “Mevcut iktidar milletimizin iradesine  karşıdır. Milli bayramlarda çelenk sunumunu yasaklamıştır. Okullardan andımızın söylenmesini  kaldırmıştır. Resmi tabelalardan TC’yi kaldırmıştır. Yeni anayasa diyerek, anayasadan "Türk Milleti" kavramını çıkarmak istiyor. Türk milleti yerine, dini inancı koymaktadır. Her yıl olduğu gibi, bu yıl da bayram kutlanmasını  bahaneyle engellemektedir. Millet iradesini dosta düşmana göstermek için 24 Nisan’da  Ankara’da yapılacak olan "Teröre Karşı Ulusal Birlik Yürüyüşü"ne tüm yurttaşları katılmaya davet ediyoruz.”

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü

Düzce Üniversitesi Rektörlüğü de bir kutlama mesajı yayımladı. Mesaj şu şekilde: "Tüm yokluk ve zorluklara rağmen bağımsızlık ve hürriyeti uğruna düşman işgaline karşı direniş gösteren Türk Milleti’nin milli iradesinin tecellisiyle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıldönümünü kutlamanın sevincini yaşamaktayız. Düzce Üniversitesi olarak, tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, geleceğin milli iradesini oluşturacak çocuklarımızı vatan ve millet şuuruyla yetiştirerek, Ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştırmalarını diliyoruz."

Düzce Baro Başkanı Ali Dilber

Barış, Sevgi ve geleceğin temsilcileri, yarının büyükleri çocuklarımızın kalplerinden umut ve sevginin eksilmemesi temennisiyle; Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun ve Milli Egemenliğin ilan edilişinin 96.yıl dönümünü kutluyorum.