23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bir günlüğüne de olsa, çocuklar gerçek sahiplerinden koltuklarını devralarak o makamın sahibi oluyorlar. Bu yılda devam eden gelenek doğrultusunda, Şıralık Vatan İlköğretim Okulu Öğrencisi Metehan Keser, Garnizon Komutanı Sebahattin Toprak'ın makamına oturdu. Toprak'tan görevini devralan 7. sınıf öğrencisi Metehan, koltuğuna oturduktan sonra, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Metehan ile birlikte devir teslim töreninde okul müdürü ve öğretmenler de hazır bulundu.

Belediye Başkanı İsmail Bayram da bugün koltuğunu çocuklara teslim etti. Bayram'ın koltuğuna Kurtsuyu İlköğretim Okulu öğrencisi Koray Çelik oturdu. 5. sınıf öğrencisi Koray, Bayram'dan makamını devralarak belediyenin çalışmaları hakkında bilgi aldı. İlk icraat olarak Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nü arayan Koray, kendi okuluna park yapılmasını istedi. Devir teslim törenine Kurtsuyu İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Arslan, öğretmen Ramazan Efe ile öğrenciler İlker Öztürk ve Hilal Örnek katıldı. Tören sırasında Belediye Başkanı İsmail Bayram, öğretmenlere ve öğrencilere küçük hediyeler sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gümüşpınar Mehmetçik İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Tuğba Şen de Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in Makamına oturdu. Milli Eğitim Müdürü olarak ilk demecini veren Tuğba Şen “Eğitim öğretim çok ciddi bir konudur. Eğitim-öğretimde kalite çok önemlidir. Bunun içinde okul sınıf ve dersliklerin yeterli olması gerekmektedir” dedi.
Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak 6. sınıf öğrencisi Bedirhan Dilsiz, Şube Müdürü olarak 4. sınıf öğrencisi Derya Çegen bir süreliğine Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini paylaştılar.